Leidschendammers schenken Postcode-fiets

Actueel 91 keer gelezen

Leidschendam - Zevenendertig winnaars van de Postcode Loterij-fiets hebben hun prijs ter waarde van 449 euro niet in ontvangst genomen. In plaats daarvan hebben zij deze weggegeven aan mensen die de fiets beter kunnen gebruiken.

In totaal staan zij 66 fietsen af aan het goede doel. Een aantal mensen die hun prijs hebben afgestaan aan een van deze goede doelen zijn afkomstig uit Leidschendam. Vluchtelingenwerk, Skanfonds en Humanitas hebben de fietsen in ontvangst genomen. Zij zorgen ervoor dat de fietsen terecht komen bij mensen die de fietsen hard nodig hebben, zoals minderbedeelde moeders en kinderen en vluchtelingen die willen leren fietsen.

Ellen Damsma, managing director van de Nationale Postcode Loterij: "Wij steunen goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Dat prijswinnaars deze missie niet alleen steunen door een lot te kopen, maar dat ook laten zien door hun prijs weg te geven maakt grote indruk op ons." De speciaal voor de loterij ontworpen Union stadsfiets wordt verloot onder de deelnemers van de Postcode Loterij.

De Postcode Loterij-fiets.

Uit de krant