Deze 'bever' heeft prima naar zijn zin. foto: PR
Deze 'bever' heeft prima naar zijn zin. foto: PR

Waar is die glijpaal nou?

Actueel 115 keer gelezen

Leidschendam - De Bevers van scouting Hubertus-Brandaan houden wel van stoere activiteiten. En wat is er nou stoerder dan de brandweer? Afgelopen zaterdag werden de jongste scouts rondgeleid bij de Brandweer van Leidschendam-Voorburg. Een ervaring om nooit te vergeten.

Om kwart voor elf ’s ochtends stapt brandweerman Edwin Velders het scoutinggebouw binnen. Alle kinderen van de Bevergroep mogen mee in een echte brandweerbus om een kijkje te gaan nemen in de kazerne bij het Hraniceplein. We zien waar de brandweerlieden koken, wachten op een alarm, waar ze slapen. Iedere slaapkamer heeft een mooie foto van een brandweerwagen? Waar dromen brandweermannen nou van? Willen de Bevers weten. ‘Van brandjes natuurlijk’, lacht brandweerman Edwin.

We gaan de grote wenteltrap af naar de garage. ‘Waar is die glijpaal nou?’ wil Carlijn weten. Helaas, die mag helemaal niet van de arbo. ‘Maar we zijn toch binnen een minuut beneden, aangekleed en in de auto’, horen we van Edwin. In de garage komen net twee brandweerlieden terug met de hoogwerker. ‘Even een ambulancepatiënt uit het raam tillen.’ De Bevers willen er alles van weten.

Nadat we alle auto’s van binnen en van buiten hebben bekeken en met een jas en een helm aan op de foto zijn geweest komt het leukste. ‘Ja!’ juicht Teun, ‘de spuit!’ Hij staat meteen vooraan. Alle Bevers mogen met de brandslang spuiten en daarna brengt Edwin ons weer terug naar ons clubhuis. Heel even mag de sirene aan om de ouders te laten horen dat we er zijn. Het was een supergave opkomst. Brandweer van Leidschendam-Voorburg, dank jullie wel!

Wil je ook eens komen kijken bij scouting Hubertus Brandaan? Dat kan iedere zaterdag. Kijk voor onze opkomsttijden op www.hubertus-brandaan.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant