Ingezonden: Plantsoenendienst

Actueel 104 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Niet gehinderd door een overmaat aan communicatie en naar het schijnt ingegeven door angst voor schadeclaims, heeft onze (meestal zeer gewaardeerde) plantsoenendienst de bomen aan één kant van de Eksterlaan volledig uitgekleed.

De bomen zijn van het model "perus" en zouden geen peertjes voortbrengen. Maar ja, dat maakt de Gemeente niet uit, dat is aan de boom. Dus elk jaar kwamen er peren. En die komen in het najaar naar beneden.... en dan er kan één op je auto vallen en misschien zelfs wel een deuk maken. Nou is de perus geen fraaie boom, zeker niet vergeleken met de prunus die de overkant van de straat siert.

Maar toch was er wel eens een stel tortelduiven die in de perus voor ons huis hun nest bouwden. Die zijn nu dakloos. De Gemeente kwam, zaagde en ontdeed alle perus bomen van hun takken. Dus hebben we nu kale palen met hier en daar een dwarsstokkie eraan en zelf zo af en toe een blaadje. Het is geen gezicht. De Eksterlaan zou nu beter Totempalenlaan kunnen heten. Moraal van dit verhaal: Gemeente, als je nogges wat verzint, overleg dan even. Inspraak staat toch hoog in jullie vaandel?

Het zou evenveel werk geweest zijn om die lelijkerds te vervangen door fraaie prunusbomen. Wij genieten in het voorjaar immer van de overkant, maar nooit van de onze. Maarten Vis Eksterlaan 14 2261 EL Leidschendam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant