Andre Lourens is klaar voor het nieuwe seizoen (foto: Johan Burggraaff)
Andre Lourens is klaar voor het nieuwe seizoen (foto: Johan Burggraaff)

Interview Andre Lourens: 'Forum Sport heeft grote ambities'

Actueel 45 keer gelezen

VOORBURG - Forum Sport-trainer Andre Lourens werd geinterviewd voor de website Het Haags Amateurvoetbal. Hij vindt dat de club er goed voor staat.

Ben je tevreden over de voorbereiding, en dan bedoel ik over trainingen, wedstrijden, opkomst, sfeer, kwaliteit van de groep etc
De opkomst is prima, ruim 90 %. We hebben tot nu toe prima kunnen trainen en hebben nu veel zin om te starten met de competitie. De oefenwedstrijden zijn gebruikt voor een groep van 20 spelers en de bekerwedstrijden een groep van maximaal 16 spelers. De kwaliteit van de groep is in de breedte gegroeid. we hebben nu een groep van 20 spelers die in Forum Sport 1 kunnen spelen. De sfeer is goed, er wordt met plezier en prima inzet gewerkt.

Is je selectie nog in tact of zijn er nog mutaties geweest?
Frank Raaymakers is vertrokken naar RKAVV en we hebben Necdet Arslan, Dennis Pronk en Steve Kenepa mogen verwelkomen. Alle drie spelers die voor Forum Sport een meerwaarde kunnen zijn dit seizoen. Daarnaast is de terugkeer (langdurige blessures) van Remco Overdevest en Cees Konings fijn voor de groep.

Hoe bevalt het je om weer terug te zijn bij Forum Sport als eindverantwoordelijke?
Prima, Afgelopen half jaar was het erg druk met de cursus TC 1 erbij en naast het overnemen van het 1e elftal ook het 2e elftal te ondersteunen (samen met Arjan van Sliedregt). Nu samen met Arjan, Hans Prins (keeperstrainer) en Jordany Soyer (hersteltrainer) met veel plezier en prima samenwerking met de voorbereiding bezig.

Hoe staat de club er in de breedte voor?
Forum Sport heeft met Pierre Schultz (hoofd jeugdopleidingen), Marcel L'Ami (A1) en Cor Struik (B1) prima mensen die de cultuur van de club bewaken en met deze 3 collega's is er wekelijks contact en goed overleg.

Waar ligt de kracht van je team?
Onze kracht ligt in het op een verzorgde manier te komen tot het maken van doelpunten.

Hoe heb jij de spelerscarrousel ervaren?
Niet anders dan andere jaren. Spelers die roepen dat ze blijven maar toch weggaan, spelers die verkassen maar toch weer voor de 1e bekerwedstrijd weer terug zijn bij de oude club, kortom het bekende verhaal.

De 2e klasse is erg lastig, de ambities van Forum Sport en Andre Lourens groot, hoe denk je dat jouw ploeg moet gaan spelen om een rol van betekenis te gaan spelen, ergo nu wel de promotie te pakken?
We zullen t.o.v. van vorig seizoen de hele competitie stabiel moeten presteren. DSVP was vorig seizoen de meest stabiele ploeg en heeft bewezen dat je dan ook de titel pakt. Met de groep van 20 spelers afgesproken dat als we mee willen gaan doen voor de prijzen we ook als groep hier veel voor moeten investeren. Niet alleen de begeleiding en de club maar met name de spelersgroep heeft zich hier duidelijk over uitgesproken.

Je hebt natuurlijk al gezien dat je in een lastige poule terecht bent gekomen met veel leuke ploegen die zich versterkt hebben, hoe zie jij de kansenverhouding in deze poule?
Net als vorig jaar zullen er weer een aantal ploegen voor de prijzen gaan strijden. HVC'10, Lyra, Duno, DSO om er maar een paar te noemen maar ook TAVV (onze eerste tegenstander) heeft een prima voorbereiding. Kortom na een aantal wedstrijden weten we waar wij en onze tegenstanders staan en zoals elk jaar zijn er een aantal ploegen die mee gaan doen die je van te voren niet verwacht.

Dan de vraag waar veel lezers op wachten, waar ga je eindigen denk je?
Net als waarschijnlijk 8 andere clubs binnen onze competitie geeft ook Forum Sport aan de andere 12 clubs onder zich te willen houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant