(foto: POlitie)
(foto: POlitie)

Vier motoragenten voor de gemeente

Actueel 98 keer gelezen

Voorburg - Deze opmerkelijke foto werd onlangs gemaakt tijdens een incident op de Oude Trambaan met de Damlaan te Leidschendam. Politiemotoren zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar ook andere diensten als Ambulance, Brandweer en de weginspecteur van Rijkswaterstaat maken inmiddels gebruik van de motorfiets. Dit meldt de politie op facebook.

Een aantal agenten van politiebureau Leidschendam- Voorburg verrichten de werkzaamheden vanaf de motorfiets. Dit betreft een neventaak en zij hebben hiervoor een intensieve rijopleiding moeten volgen.
Zij zijn allen voorzien van een winter en zomerpak zodat zij in vrijwel alle weersomstandigheden het werk op de motorfiets kunnen doen.

De motoragenten worden ingezet voor zowel wijkzorg als 112- incidenten. Door de compacte bouw en de wendbaarheid van de motorfietsen kunnen deze agenten zich snel verplaatsen door het drukke verkeer.

Politie Leidschendam- Voorburg heeft 4 motorfietsen tot haar beschikking, 2 zware van het merk BMW 1200 RT voor allround gebruik en 2 lichte van het merk BMW F 650 GS voor surveillance werkzaamheden in stedelijk gebied.

De motoren die voor het politiewerk worden ingezet moeten voldoen aan speciale eisen. Zo zijn deze motorfietsen uitgerust met reflecterende striping, blauwe en oranje LED signalering, tweetonige sirene, valbeugels en in hoogte verstelbare zitting en windscherm. Alle motorfietsen zijn uitgerust met een compacte AED voor de inzet bij een reanimatie.

Motoragenten werken veelal solistisch en hebben daarom al de nodige ervaring opgedaan in de suveillancedienst. Zij staan middels een communicatieset in de helm, in contact met zowel de wachtcommandant van het bureau als de centrale politiemeldkamer in Den Haag.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant