Sloot Leidschendam gifgroen

Actueel 74 keer gelezen

UPDATE: De voorlopige resultaten van de monsters van het felgroene water uit de sloot aan de St. Jozefstraat in Leidschendam geven geen verontrustend beeld. Dat heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland bekend gemaakt. Het definitieve resultaat is binnen twee weken bekend. Rijnland neemt vandaag nog watermonsters om de waterorganismen te onderzoeken. Die resultaten zijn aan het eind van de middag bekend. De oorzaak van de verkleuring is niet achterhaald.

Leidschendam - Voorbijgangers op de Johann Sebastian Bachlaan keken maandagmorgen vreemd op toen zij naar de naastgelegen sloot keken. Het water in de sloot was plotsklaps gifgroen geworden.

De tankautospuit Leidschendam-Voorburg en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer kwamen ter plaatse. En in hun kielzog kwamen ook functionarissen van de gemeente Leidschendam-Voorburg en het Hoogheemraadschap.

Volgens omwonenden kleurde de sloot vanmorgen nog normaal en was de gifgroene kleur pas in de loop van de ochtend ontstaan. Er zijn nog geen dode vissen gespot.

Uitgezocht wordt hoe de gifgroene kleur is ontstaan en of er schadelijke stoffen in het spel zijn. Er zijn daarom watermonsters genomen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant