Afbeelding

Kunstwerk naar veiliger plek

Actueel 49 keer gelezen

Voorburg - Het kunstwerk ’Between us’ (boombol) van Dorota Buczkowska is verplaatst van Herenstraat 76 naar Herenstraat 1. Reden hier voor is dat de gevaarlijk uitstekende tak van het kunstwerk in de afgelopen jaren bij voorbijgangers soms beschadigingen aan kleding en armen veroorzaakte.

Het kunstwerk stond in de looproute van het publiek in het winkelgebied van Oud-Voorburg. Het werd tijd om te kiezen voor veiligheid dus kreeg de bol een betere plek. Het kunstwerk is nu te bewonderen in de nis naast Herenstraat 1. Zo blijft het toch onderdeel van de zgn. beeldenroute in de Herenstraat.

Bomen en lichaamsweefsel
De bol is aangekocht ter gelegenheid van vijftien jaar stedenband met de Poolse zusterstad Konstancin-Jeziorna. Voor de vervaardiging zijn echte takken gebruikt die de kunstenares in de vorm van een bol vlocht. Daarna is er brons overheen gegoten, waardoor de takken wegsmolten. De kunstenares werd geïnspireerd door bomen en lichaamsweefsel. Dorota Buczkowska (1971) woont en werkt in Warschau. De kunstobjecten in de openbare ruimte vergroten de aantrekkelijkheid van Leidschendam-Voorburg als groene woonstad met goede culturele voorzieningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant