De Haagse Helden in het zonnetje (foto: Dick Muijs).
De Haagse Helden in het zonnetje (foto: Dick Muijs).

Haagse Helden in het zonnetje

Actueel 230 keer gelezen

Leidschenveen - De vrijwilligers van Leidschenveen/Ypenburg werden vrijdag 18 oktober door de Gemeente Den Haag bedankt voor hun nimmer aflatende inzet. Ongeveer 350 Haagse Helden, afkomstig van verschillende organisaties zoals sportverenigingen, verpleeghuizen, bewonersorganisaties en scholen, hadden zich rond 20.00 uur verzameld in het Hofbad om te genieten van een gezellige avond met zang, dans, lekkere hapjes en drankjes.

Door Dick Muijs

Nadat gastpresentator Fred Zuiderwijk de avond had geopend en iedereen welkom had geheten, kreeg Wethouder Karsten Klein van Jeugd, Welzijn en Sport het woord. In zijn toespraak roemde hij het werk van de vele vrijwilligers en sprak zijn grote waardering uit voor hun inzet.

Den Haag telt nu 158.000 vrijwilligers en in een tijdsbestek van 4 jaar, van 2009-2013 is het percentage vrijwilligers gegroeid van 18 naar 27% . Een prachtig resultaat dat met een luid applaus werd gehonoreerd. Dat de wethouder ook over enig zangtalent beschikt bewees hij door het meezingen van het Haagse Heldenlied.

De zaal zong uit volle borst met hem mee. Vervolgens werden zes Haagse Helden in het zonnetje gezet. Zij kregen van de Wethouder een Haagse Helden Certificaat uitgereikt en een bos bloemen van Stadsdeeldirecteur Anita Vos. Uit Leidschenveen waren dat de dames Frieda Juffermans, Wil Sies , Elly Rijsbergen.

Zij werken allen als vrijwilliger bij de Haagse gehandicaptenorganisatie Middin en Joke de Nas, vrijwilligster in Verzorgingstehuis WZH Rustoord. Zij allen kregen een warm applaus. Na deze officiële handelingen barstte het feest pas goed los. Onder begeleiding van de band Soul Society was de dansvloer elke keer snel gevuld met jongeren en ouderen en genoot iedereen van het feest.

Tijdens het uitblazen vonden de lekkere hapjes en drankjes gretig aftrek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant