De hoofdrolspelers Oop (Atze Dijkstra) en Fleur van der Steen (Fiona Nieuwenhuis) van de musical 'Straten'.
De hoofdrolspelers Oop (Atze Dijkstra) en Fleur van der Steen (Fiona Nieuwenhuis) van de musical 'Straten'.

Musical 'Straten' in de Opstandingskerk

Actueel 262 keer gelezen

Voorburg - Een enthousiaste groep van jong en oud vertoont op vrijdag 24 (20.00 uur; zaal open om 19.15 uur) en zaterdag 25 april (15.00 uur; zaal open 14.15 uur) de musical 'Straten' in de Opstandingskerk aan de Rembrandtlaan te Voorburg.

Het verhaal gaat over 'mensen van de weg' – in de tijd van de eerste gemeentes de benaming voor christenen. Men krijgt een kijkje in het familiebedrijf van wegenbouwer Van der Steen en zijn gezin. Hoofdpersonen zijn: dochter Fleur van der Steen (de Voorburgse tiener Fiona Nieuwenhuis) en Opa van der Steen, 'Oop' genoemd (Atze Dijkstra). Ze spreken samen over haar leven.

Men ziet 'oudjes' in het zorgcentrum – die voor hilarische taferelen zorgen – maar ook het mega bouwproject van Firma van der Steen: namelijk de aanleg van een weg. Er komt het nodige protest, dus of die weg er uiteindelijk komt, kunt u zelf gaan zien tijdens één van de voorstellingen in de Opstandingskerk. Zo'n 100 enthousiaste mensen van binnen en buiten de kerk zijn erbij betrokken. Veelal vrijwilligers, voor en achter de schermen.

Het wordt vooral bijzonder, omdat het een van de laatste gelegenheden is om de Opstandingskerk aan de Rembrandtlaan 92 te bezoeken. Met Pinksteren sluiten de deuren van deze kerk, die samengaat met het wijkdeel Oude Kerk. Kaarten: € 7,50 (incl. consumptie) reserveren via tel. 06-10385431 (tussen 18.30 - 19.30 uur) of per mail: willemsen341@zonnet.nl. Aan de zaal: € 8,- per persoon.

Meer informatie: www.protestantsegemeentevoorburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant