De eerste bus met vluchtelingen komt aan op het Fluitpolderplein (foto: gemeente LV).
De eerste bus met vluchtelingen komt aan op het Fluitpolderplein (foto: gemeente LV).

Eerste vluchtelingen ondergebracht

Actueel 137 keer gelezen

Leidschendam - Dinsdagmiddag zijn de eerste bussen met asielzoekers aangekomen bij de crisisopvang in sportcentrum De Fluit op het Fluitpolderplein in Leidschendam.

In totaal zullen maximaal 200 vluchtelingen voor zes dagen worden ondergebracht in De Fluit. Daar zijn in een hal twee slaapruimten ingericht en in de ander een slaapruimte en een eet- en activiteitenruimte voor de asielzoekers.

De gemeente meldt: 'Na de aankomst en registratie in De Fluit, het inrichten van de slaapplaats en het verkennen van het nieuwe onderkomen, hebben de tweehonderd vluchtelingen een rustige nacht doorgebracht. Voor het slapen gaan maakte een groepje nog een dansje voor het gebouw. Vandaag is de eerste 'echte dag' waarop de crisisopvang volledig in bedrijf is.'

Overigens is het terrein bij sportcentrum De Fluit geheel afgezet met hekken met wit plastic, waardoor er niets te zien is.

Op het afgezette terrein staat een bus waarvan de motor draait. Verder weinig 'loslopende' asielzoekers te zien.

En de (groene) ballonnen die overal op de Noordsingel hangen zijn niet ter verwelkoming van de asielzoekers, zoals sommige inwoners denken. Supermarkt Plus in De Prinsenhof in Leidschendam heeft deze opgehangen om kenbaar te maken dat de winkel weer open is na een flinke verbouwing en uitbreiding.

Arabische tolken nodig
Sinds de inzamelactie van afgelopen weekeinde zijn er voldoende kleding, speelgoed en andere spullen voor asielzoekers. Er kunnen geen spullen of kleding afgeleverd worden bij De Fluit.

In de crisisopvang in De Fluit is nog wel dringend behoefte aan mensen die Arabisch spreken. Spreek jij dat en wil je helpen? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt, telefoon (070) 3370377.


 

Het afgezette terrein (foto: Dick Janssen).
Het afgezette terrein (foto: Dick Janssen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant