Ondertekening van de anterieure overeenkomt in de directiekamer van het voormalige CBS gebouw. (Foto: Michel Groen)
Ondertekening van de anterieure overeenkomt in de directiekamer van het voormalige CBS gebouw. (Foto: Michel Groen)

Park 070 Voorburg klaar in 2019

Actueel 396 keer gelezen

Voorburg - In Voorburg langs Park 't Loo komen vernieuwende woningen rondom collectieve tuinen. Het indrukwekkend kolossale CBS-gebouw verdwijnt. Hiermee wordt de plek teruggegeven aan de buurt.

Wethouder Saskia Bruines (stedelijke ontwikkeling) ondertekende maandag 23 mei samen met de ontwikkelaars Chris Schouten van Schouten B.V. en Patrick Joosen van BPD een overeenkomst waarin de ambities van het plan en de realisatie hiervan staan opgenomen. De ondertekening vond plaats in de oude directiekamer van het CBS-gebouw. Wethouder Bruines: "Het is fantastisch om op deze plek, in dit gebouw met zoveel geschiedenis, deze overeenkomst te ondertekenen. Het CBS-gebouw is met zijn 60.000 vierkante meter één van de grootste leegstaande kantoorgebouwen van Nederland. Dankzij inspanningen de afgelopen jaren is de locatie ter beschikking gekomen voor herontwikkeling. We zijn heel blij dat we weer een stap kunnen zetten naar de toekomst waarbij deze locatie een nieuwe, duurzame bestemming krijgt en weer tot leven komt. Tegelijkertijd ademt deze plek veel historie. En dat voel je als je hier bent, heel bijzonder."

Knipoog verleden
Chris Schouten: "Uiteraard hebben we respect voor het verleden van dit gebouw. Vele medewerkers van het CBS hebben hier jaren gewerkt. Er staan zelfs nog echte vintage kantoormeubelen. We willen daarom ook in ons plan een kleine knipoog naar dit verleden inbouwen. Zo hebben we mooie keramische wasbakken in het gebouw gevonden. Die zouden we graag terugbrengen in het nieuwe plan. Daarbij behouden we de bijzondere atoomschuilkelder die een parkeergarage wordt."

Modern en duurzaam
Patrick Joosen: "Bovenop die garage komen ongeveer 230 moderne stadswoningen en appartementen in verschillende groottes en prijsklassen. De woningen zijn modern maar ook duurzaam. Smart living krijgt hier betekenis door het gebruik van zonnepanelen, supersnel internet en elektrische oplaadpunten. Door de moderne, maar stijlvolle architectuur en de prominente ligging op de grens van Den Haag en Voorburg wordt Park070 Voorburg ook in de toekomst een icoon, maar dan eentje waar je in kunt wonen!" Naar verwachting start de sloop derde kwartaal 2017. De oplevering van de eerste woningen vindt plaats in 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant