Logo hetkrantje-online.nl

Bewoners in actie tegen windturbine

  •   1898 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Verontruste bewoners uit Leidschendam, Voorburg en Den Haag die ernstige hinder ondervinden van de windturbine op het terrein van CEVA LOGISTICS aan de Westvlietweg, hebben zich verenigd in de Bewonersgroep Windturbine Vlietzone (BWV). Dit naar aanleiding van de overlast van de enorme windturbine op de rand van Leidschendam-Voorburg.

In deze groep zitten onder andere vertegenwoordigers van Wijkvereniging Zeeheldenbuurt, Wijkvereniging Oud Voorburg en bewoners uit de directe omgeving van de turbine. De bewonersgroep gaat onderzoek verrichten naar de gang van zaken rond de aanvraag en verlening van de vergunning, de bouw van de turbine en de zeer summiere wijze van communicatie en informatie naar de belanghebbenden. Ook de planschadeprocedure zal zorgvuldig onder de loep worden genomen. Doel is de vergunning nietig te laten verklaren en te voorkomen dat er in de toekomst meerdere turbines geplaatst gaan worden.

Protest
Donderdag 19 januari vindt de officiële opening plaats van de windturbine. De actiegroep wil protesteren en massaal bij de hekken aanwezig zijn: "Kom allemaal vanaf een uur of drie. We hebben bij de demonstratie al aangekondigd bij de gemeente Den Haag."

Website
Voor een goede communicatie met de bewoners zal zeer binnenkort een website worden gelanceerd. Via de site www.windturbinevlietzone.nl zullen omwonenden en belangstellenden op de hoogte worden gehouden over de lopende zaken en toekomstige activiteiten van de bewonersgroep.

Video: Miranda van der Deijl

Meer berichten