De vrouw ging middenop het ijs zitten, waar agenten haar vanaf wisten te redden (foto: Daan van den Ende).
De vrouw ging middenop het ijs zitten, waar agenten haar vanaf wisten te redden (foto: Daan van den Ende).

Agenten halen ernstig verwarde vrouw van het ijs

Actueel 478 keer gelezen

Stompwijk - Agenten hebben vrijdagavond een ernstig verwarde vrouw van het ijs gered aan de Kniplaan.

Omstreeks half elf kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er een ernstig verward persoon was weggelopen uit een instelling in Zoetermeer. Deze vrouw was dusdanig verward dat het noodzakelijk was dat zij snel werd gevonden en overgedragen aan de medische en psychische hulpverlening. Volgens de Politie Zoetermeer had de vrouw wel een mobiele telefoon meegenomen en via die manier werd er contact gelegd. Mondjesmaat kwam er informatie binnen en uiteindelijk wist de politie de vrouw te lokaliseren op een fietspad.

Bij het aanspreken van de vrouw zagen politieagenten dat zij een mes vast hield. De vrouw vluchtte het ijs op. Omdat het ijs niet dik genoeg was besloten politieagenten op haar in te praten en zelf niet het ijs op te gaan. De agenten kregen slecht contact met de vrouw en zij wilde niet van het ijs af komen. Terwijl enkele agenten met de vrouw in gesprek waren, hebben andere agenten het ijs betreden en hebben glijdend de vrouw weten vast te pakken en op de grond weten te krijgen.

De vrouw is vanwege onderkoelingsverschijnselen door personeel van de ambulance onderzocht en vervolgens zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht waar zij medische en psychische zorg krijgt. De (dappere) politieagenten hielden behalve een vies, nat en koud pak niets over aan de actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant