Logo hetkrantje-online.nl

Camera's bij Sluisbrug voor vrachtverkeer

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg zet vanaf april 2017 camera's in om sluipverkeer van vrachtwagens over de Sluisbrug in Leidschendam tegen te gaan. Vanaf donderdag 6 april 2017 worden de camera's hiervoor opgehangen. Met deze nieuwe stap verwacht de gemeente het sluipverkeer effectief tegen te gaan.

Het is al langer verboden voor vrachtwagens om over de Sluisbrug te rijden. Eerder heeft de gemeente samen met politie verschillende handhavingsacties georganiseerd om het verbod bij vrachtwagenchauffeurs onder de aandacht te brengen.

De camera's worden geplaatst aan het Damplein en de Damhouderstraat. Het gaat hierbij om een proef voor een jaar. Door middel van kentekenregistratie worden de vrachtwagens geïdentificeerd. In de eerste maand krijgen overtreders een waarschuwing, daarna volgt bij overtreding een boete. 

Het tegengaan van vrachtverkeer staat los van de maatregelen die de gemeente neemt om de verkeersdrukte rond de Vlietbruggen te verminderen en de bereikbaarheid van Damcentrum te verbeteren.

 
  
 

Meer berichten