Een vrijwilligster bedankt Maria v.d. Akker voor haar tomeloze inzet (foto: pr).
Een vrijwilligster bedankt Maria v.d. Akker voor haar tomeloze inzet (foto: pr).

Honderd wensen vervuld op Ouderendag

Actueel 401 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen vrijdag 6 oktober was het Nationale Ouderendag. Voor de negende keer werd dit landelijk georganiseerd. Leidschendam-Voorburg heeft dit jaar voor de eerste keer een comité gevormd en de schouders eronder gezet.

En het resultaat was ernaar. Werd er bij aanvang voorzichtig gehoopt zo'n 50 wensen in vervulling te kunnen laten gaan, uiteindelijk heeft de gemeente het voor elkaar gekregen maar liefst iets meer dan 100 wensen te vervullen. Sommige wensen moeten nog vervuld worden, omdat omstandigheden, het weer of iets anders, niet meewerkten maar vast staat dat dit op korte termijn gaat gebeuren.

Reuzenrad
Tijdens de slotbijeenkomst in de RKAVV-kantine speechte Maria van den Akker, lokaal voorzitter, enthousiast over het welslagen van de dag. Ze bedankte de vele sponsoren waaronder de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Vlietwensen, het Ravensteynfonds. Ook WOeJ en de vele andere vrijwilligers van welzijns- en zorginstellingen en serviceclubs werden bedankt voor hun enorme inzet. Ondertussen werd ook gepauzeerd voor live TV Hart van Nederland die aandacht schonk aan het reuzenradavontuur van een bijna 100-jarige dame. Deze Voorburgse dame ging met veel plezier het rad in Scheveningen in en werd begeleid door een enthousiaste vrijwilligster die haar wel met een klein speciaal autootje naar het rad wilde rijden maar er voor koos zelf vanaf de grond het draaiende spektakel te aanschouwen.

Het was een prettig samenzijn. Al snel kwamen de vele verhalen los. Allemaal erg positief. Er waren uitstapjes geweest naar Blijdorp, naar de panda's in Rhenen, er was nasi gekookt volgens authentiek recept in Prinsenhof, koffie gedronken aan de Leidschendamse sluis, van een High Tea genoten bij 'Met Liefde' op de Damlaan en een schoonheidsbehandeling ondergaan bij Magnifique in Voorburg. Ook was er een clubje gaan klaverjassen bij een vrouw in Schoorwijck en werden nog diverse andere wensen vervuld. De Nationale Ouderendag Leidschendam-Voorburg is zeker voor herhaling vatbaar, kon na afloop van de geslaagde dag worden geconcludeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant