De redders werden op Vlietland begeleid door de boten van Reddingsbrigade Leidschendam (foto: pr).
De redders werden op Vlietland begeleid door de boten van Reddingsbrigade Leidschendam (foto: pr).

Reddingsbrigade viert jubileum

Actueel 408 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zondag was het een drukte van belang op het water in Leidschendam. De reddingsbrigade is met een vloot over de vliet gevaren. Niet vanwege mooi nazomerweer, maar voor een bijzondere gelegenheid.

Er waren enkele collega-brigades van de reddingsbrigade Leidschendam op bezoek die, ter gelegenheid van het 100-jarige jubileum van koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland (KNBRD), onderweg waren naar Madurodam. Daar werd zondagmiddag een miniatuurpost van een Reddingsbrigade onthuld door Olympisch Open water zwemkampioen Maarten van der Weijden. De vaartocht leverde sponsorgeld op dat wordt besteed aan kinderen die anders niet in staat zouden zijn om een zwemdiploma te kunnen halen.

Jubileumactiviteiten
De Reddingsbrigade Leidschendam viert toevallig dit jaar haar 30-jarige jubileum (op 25 november), dus paste de pitstop van de 'moederorganisatie' uitstekend in de jubileumactiviteiten van de 'jonge telg'. De redders uit onder meer Utrecht, Uden, Heerhugowaard en Venlo werden voorzien van warme drank en zoetigheid om het laatste stukje naar Den Haag af te kunnen leggen. Uiteraard werden zij daar op Vlietland bij begeleid door de boten van Reddingsbrigade Leidschendam. Die viert haar eigen jubileum op 19 november op de post Vlietland, waar zij ieder jaar met haar vrijwillige lifeguards zorgt voor toezicht op de zwemmers en watersporters en al menig drenkeling heeft kunnen redden.

Rampenoefening
In december vindt op Vlietland ook nog een grote rampenoefening plaats, want ook daarvoor wordt de Reddingsbrigade ingezet. Reddingsbrigade Leidschendam is altijd op zoek naar leden die actief willen bijdragen aan de taken van de reddingsbrigade. Ook zijn zij op zoek naar donateurs/sponsors om haar onmisbare vrijwillige werk te kunnen blijven uitvoeren.

Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigadeleidschendam.nl. Voor vragen kunt u het contactformulier op de website invullen. Of kijk op de Facebookpagina (Reddingsbrigade Leidschendam).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant