Warm welkom voor Sinterklaas | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Sinterklaas krijgt een warm welkom in Voorburg en neemt de tijd voor de kinderen langs de kant (foto: Michel Groen).
Sinterklaas krijgt een warm welkom in Voorburg en neemt de tijd voor de kinderen langs de kant (foto: Michel Groen).

Warm welkom voor Sinterklaas

  •   531 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Duizenden kinderen en hun ouders/begeleiders stonden zaterdag al vroeg rond de sluis in Leidschendam aan de oevers van de Vliet. En een paar uur later was het weer topdrukte, maar toen in de Huygenshaven in Voorburg. De sint en zijn pieten kregen een warm welkom.

Met enige vertraging arriveerde Sinterklaas eerst in de sluis in Leidschendam. De Sytwendebrug ging namelijk niet open en dus moesten de sint en zijn pieten overstappen op een kleiner jacht dat onder de dichte brug door kon. Zul je net zien, gaat het 15 jaar goed en net bij zijn laatste intocht voor Jan Willekes als sluismeester (zie ook elders in dit blad) werkte de brug niet. Hoewel het geduld van de kinderen dus wel enigszins op de proef werd gesteld, was het enthousiasme er niet minder om. Sinterklaas nam rustig de moeite om kinderen de hand te schudden en Pieten deelden zakjes met snoepgoed uit.

En passant werd op het Damplein het Pietenhuis door Sinterklaas geopend door het doorknippen van een lint. Daarna vervolgde hij zijn tocht naar het podium op de Damlaan, waar een gezellig meezingfestijn plaatsvond en de burgemeester de goedheiligman verwelkomde.

Na zijn verwelkoming in Leidschendam vertrok Sinterklaas voor eenzelfde programma in Voorburg. De stoomboot lag inmiddels in de goede richting en daarmee werd koers gezet naar de Huygenshaven, waar het al net zo druk was als bij de sluis. Ook hier werd de sint verwelkomd door burgemeester Tigelaar en nam hij ruim de tijd om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen.

Het feest vervolgde op het podium in de Herenstraat, waar al even feest werd gevierd met onder andere Lakeipiet, Pedro, Klunspiet, Meisjespiet en Muziekpiet Carlos. Op het podium werd Sinterklaas nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg door Burgemeester Tigelaar. Na het officiële welkom werden er gezamenlijk met de kinderen allerlei leuke liedjes gezongen. Daarna opende de Sint officieel zijn tijdelijk verblijf in de Herenstraat tegenover de kerk. Tot slot maakte hij een rondwandeling door het Huygenskwartier, alvorens weer naar zijn logeeradres te vertrekken.

Ook dit jaar is er, naast de intocht, een Sinterklaasvoorstelling met als titel 'Sint en de pittige Pito toets'. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 25 november in Sporthal Forum Kwadraat. Er zijn nog kaartjes te koop voor de voorstellingen om 13:30 uur en 16:00 uur via www.digisint.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>