Afbeelding

Mogelijke inbrekers onderschept

Actueel 896 keer gelezen

Leidschendam - Een drietal mannen dat zondagavond mogelijk op dievenpad was, is zondagavond in Leidschendam-Voorburg onderschept.

Omstreeks 23:30 uur zag een oplettende getuige 3 mannen bij een leegstaand pand in Nieuwekerk aan de IJssel. Bij het zien van de getuige gingen de mannen er snel vandoor in een voertuig met Franse kentekenplaten. De getuige besloot het voertuig in zijn eigen voertuig te volgen, belde 112 en gaf zijn positie door. 

De drie mannen maakten de cruciale fout om onze gemeente als vluchtroute te gebruiken want op de A4 kreeg een gealarmeerde politie-eenheid het voertuig in het zicht in wist deze langs de kant te zetten.

In het voertuig zaten drie mannen met de Roemeense nationaliteit die de vermoorde onschuld speelden. Zij vertelden dat ze voor een paar uurtjes gingen stappen in Amsterdam en dan direct terug naar Nice zouden gaan. Aangezien het geheel ongeloofwaardig overkwam werd het voertuig doorzocht en troffen politiemensen diverse inbrekerswerktuigen aan. 

Aangezien dit vervoer onder bepaalde omstandigheden verboden is werden de inbrekerswerktuigen in beslag genomen en kregen alle drie de mannen een proces verbaal. 
Daarna werd de mannen de weg naar Nice gewezen en werden zij  weggebonjourd.

De attente getuige werd bedankt voor zijn oplettendheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant