Marjan van Giezen trekt zich terug als kandidaat voor de PvdA (foto: pr PvdA).
Marjan van Giezen trekt zich terug als kandidaat voor de PvdA (foto: pr PvdA).

Marjan van Giezen trekt zich terug als kandidaat voor PvdA

Actueel 884 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Marjan van Giezen, de huidig fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Een van de redenen hiervoor is dat zij op een onverkiesbare plaats is gezet op de kandidatenlijst van de PvdA. Donderdag 7 december heeft de PvdA haar lijst voor de verkiezingen vastgesteld. Hiermee werd ingestemd met het voorstel van een onafhankelijke adviescommissie onder voorzitterschap van oud-wethouder Gregor Rensen om de komende raadsperiode flink te gaan verjongen.

Slachtoffer van deze vernieuwing was Van Giezen. "Daarmee kwam ik met 12 jaar raad op een onverkiesbare plek terecht", aldus Van Giezen. "Voor mij niet goed te plaatsen, omdat er kandidaten op de lijst staan die langer politiek actief zijn. Maar ik respecteer de keuze van de afdeling. Met nieuwe jonge mensen op de lijst biedt de PvdA de kiezer veel nieuwe energie. Alhoewel ik met zekerheid durf te zeggen dat niemand mij ooit een gebrek aan energie heeft kunnen verwijten."

Belangrijkste reden voor Van Giezen om zich helemaal terug te trekken (zegt zij) is het feit echter dat zij vindt dat de kandidaatstellingsprocedure niet transparant is verlopen. "Ik ben altijd open en transparant geweest en wil dat kunnen blijven. Vandaar mijn besluit me terug te trekken van de lijst. Ik wens de PvdA een hele goede gemeenteraadsverkiezing toe en ik hoop dat we tenminste de huidige 3 zetels kunnen behouden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant