Afzettingen op de Stompwijkseweg (foto: Ap de Heus).
Afzettingen op de Stompwijkseweg (foto: Ap de Heus).

Stompwijkseweg tijdelijk open tot 8 januari

Actueel 701 keer gelezen

Stompwijk - Het einde van de Stompwijkseweg richting Leidschendam komt al in zicht voor de bestrating, laat BAM weten. De nieuwe bestrating is aangebracht tot en met Stompwijkseweg 18C (De Stoof). Tot en met 7 januari wordt er niet gewerkt. De Stompwijkseweg is tot dan opengesteld voor het doorgaande verkeer.

Het streven was om de bestrating tot aan het eindpunt bij Leidschendam klaar te hebben voor de kerst. Door de natte periode die achter ons ligt, viel deze planning in duigen. De BAM zegt geen risico's te nemen door te veel straatwerk op te breken, maar kiest voor zekerheid om het straatwerk van de Stompwijkseweg dicht, begaanbaar en opgeruimd achter te laten voor de kerstperiode. In de periode dat er niet aan de weg wordt gewerkt, blijft er een maximumsnelheid gelden van 30 km/u in verband met de vele kuilen in de weg, waar de bestrating nog niet is vernieuwd.

Op maandag 8 januari gaat de BAM weer verder vanaf Stompwijkseweg 18C om de laatste meters bestrating richting Leidschendam aan te brengen. Het ontgraven en bestraten tot aan het einde van de Stompwijkseweg duurt ongeveer een week. Hierna wordt gewerkt aan de bestrating langs de weg en kan het verkeer er gewoon door. Rond 22 januari wordt gestart met ontgraven en vernieuwen van de bestrating vanaf de brug bij de Tuinbouwweg richting de Krom (Stompwijkseweg 33i). Genoemde data zijn onder voorbehoud van werkbare weersomstandigheden. De werkzaamheden worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, waardoor de weg weer minimaal veertig jaar meegaat en zeker de eerste vijftien jaar geen onderhoud nodig heeft

Uit de krant