Serano v.d. Hurk (RKAVV) heeft de score geopend (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).
Serano v.d. Hurk (RKAVV) heeft de score geopend (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).

Wisselende resultaten voetbalclubs; SEV en RKAVV (vr) afgelast

Actueel 611 keer gelezen

Sportlust'46-Forum Sport 1-2 (1-0)

"Ik ben heel blij met het resultaat op een naaste concurrent", zegt trainer Bas Steffens. "We gaven te veel ruimte weg, waardoor het al na 8 minuten 1-0 was. In die beginfase waren we ook wat onrustig en verspeelden we vaak de bal door te snel de dieptebal te geven." De Voorburgers herpakten zich halverwege. Steffens: "We hadden meer rust in ons spel om via het middenveld door te voetballen, alleen ontbraken de echte grote kansen. In de eindfase van goed opgezette aanvallen waren we slordig in de aannames of het geven van de laatste bal." Na rust toonde Forum Sport direct de wil om te winnen. Steffens: "Dat vind ik wel een mooi gegeven. We waren balvaster, nauwkeuriger en veel overtuigender dan Sportlust op dat moment. Uit een snelle overname van een tegenaanval, mooi opgezette aanval en dito goal kwamen we op 1-1. We voelden dat er meer in zat. Uit een mooie en slimme actie van Leo Dijkhuizen kregen we een penalty. Echt in de problemen zijn we niet meer geweest. Verdedigend stond het onder leiding van Gino Lauwers en Jurrian Jouvenaar als een huis. De laatste had nog een prima reflex na een kopbal van Sportlust." Koploper ARC kan zaterdag zijn borst nat maken. Steffens: "We kijken in deze fase naar ARC als tegenstander en niet als koploper. Wij moeten en willen graag winnen om onze positie verder te verbeteren. ARC zal ook resultaat willen, dus wordt het een interessante wedstrijd. Ik hoop en verwacht veel publiek langs de lijn zaterdag."

Jurrian Jouvenaar; Matthijs de Jong, Gino Lauwers, Ian Baggerman, Timo Ploumen; Nychel l'Ami (74. Hugo v. Diepenbeek), Jordy de Bruin, Chadion Melfor (80. Joshua Steenvoorden); Brian de Jong (70. Leo Dijkhuizen), Mike de Graaf, Marc du Chatenier. Doelpunten: De Graaf & Du Chatenier.

RKAVV-DHC 3-0 (1-0)

Na de vele verre uitwedstrijden was teammanager Rob van Pruijssen in zijn midweekse e-mailvooraankondiging naar de media blij met de streekderby. "Gelukkig weer eens een derby op het programma." Eerder in het seizoen werd het in Delft 1-1. Beide clubs hadden een goed resultaat nodig. DHC probeert uit de onderste regionen weg te komen, terwijl RKAVV dat eigenlijk ook nog definitief moet doen. Van Pruijssen: "Dankzij de Haaglanden Cupwedstrijd van vorige week zijn we licht gehavend. De bekertoernooien zijn een extraatje, maar leveren soms wel problemen op voor de competitiewedstrijden." Bij RKAVV ontbraken Riemer Bovet, Brandon Richardson, Karam Boukhari en Giorgio Achterberg. Ook om een andere reden keek trainer Maurizio Ceccucci uit naar DHC thuis. "Ik hoop op een mooie derbysfeer met veel Leidschendamse supporters. De vele supporters die vroeger kwamen moeten weer terug gaan komen." Door het koude weer was er zondag niet het gewenste aantal supporters, maar de 3-0 overwinning was hartverwarmend. Ceccucci was uiteraard blij met het mooie resultaat. "We hebben slim gespeeld en verdiend gewonnen. Van Leonidas uit verwacht ik een lastige wedstrijd, maar we spelen om te winnen en zullen ons niet verschuilen."

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Burak Huyuk, Jordy de Wit, Rico de Boer (77. Dylan v. Oeffel); Sjors Verhagen, Oalid Faik, Robin Steffens; Serano v.d. Hurk (71. Haitam el Marid), Peter Lomonaco, Remco Overdevest. Doelpunten: V.d. Hurk, Faik & Overdevest.

Stompwijk'92-Altior 0-4 (0-0)

"We waren zeker niet kansloos, al doet de uitslag anders vermoeden", zegt trainer Erik van Manen. "Tot halverwege de 2e helft waren we minimaal gelijkwaardig aan elkaar en waren de beste kansen voor ons." Van Manen noteerde '3 hele grote kansen'. "Altior kreeg er maar 1. Na rust gaven we iets te veel ruimte weg, maar was de grootste kans in de beginfase nog voor Enrico Geus. Bij de tweede paal wist hij de bal niet binnen maar in het zijnet te prikken. Na de 0-1 was er nog niks aan de hand zou je zeggen, maar door de achterstand gingen we ineens andere dingen doen. Door een opeenvolging van verkeerde keuzes was het in no time 0-3. We kregen erna nog kansen, maar waar de doelpunten soms vallen als rijpe appels stagneerde zondag de goede afronding binnen de 16 meter." Na een hele goede serie van 5 winstpartijen is Stompwijk'92 nu even teruggezet in de realiteit. Van Manen: "Je moet scoren om te winnen, ook al zijn veldspel en teamwork prima. Als we blijven doen wat we de afgelopen weken gedaan hebben, dan vinden we het netje heus wel weer en komt er nog wel een nieuwe serie. Nu met de kop naar beneden gaan lopen zou stom en onnodig zijn."

Jason v.d. Voort; Sem v.d. Salm, Bart v.d. Salm, Tim v. Rijn, Donny v. Marwijk (88. Yorick v. Benten); Bo v. Viegen Dennis v.d. Linden (77. Rick den Hartog), Daniël Knijf (70. Leander Lelieveld); Enrico Geus, Rick Luiten, Nick Ammerlaan.

GSC ESDO-Wilhelmus 0-3 (0-2)

"Sinds begin december hebben we geen competitiewedstrijd meer verloren", zegt trainer Oscar Laguna Burgos, die het teamproces nauwkeurig volgt. "De spelersgroep is duidelijk als team gegroeid. Men weet wat men aan elkaar heeft. Van Bas de Bree mag je niet verwachten dat hij 7 man uitspeelt. Maar van Remy Kant mag ik wel een soloactie verwachten. Vorige week was hij de uitblinker; dit keer één van de minst goede spelers, maar dat hoort ook bij het groeiproces. Iedereen wordt in zijn kracht gezet." Zondag wordt in Schiedam tegen koploper SVV gespeeld. Laguna Burgos kijkt niet met angst en beven vooruit. "Wij kunnen met deze groep nu op de 0 spelen en hebben voorin mensen die een doelpunt kunnen maken. SVV wordt onbedreigd kampioen en wij gaan voor de 2e plaats, zodat we nacompetitie spelen. Het kan een leuke wedstrijd worden."

Dennis Pronk; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna (68. Timo Albers); Ruben Gymphi, Jacky Adam, Youri Bruno (65. Bud de Bree); Remy Kant, Jake Smart, Kevin Besamusca (71. Bill Duah). Doelpunten: Smart, Kant & Besamusca.

Esther Scheenaard kampioen

De Leidschendamse zaalvoetbalster Esther Scheenaard is maandagavond met ZVV Den Haag kampioen in de Hoofdklasse Zaalvoetbal geworden. De club won in de Schiedamse sporthal Margriet met 0-13 van de nummer laatst Victoria'04, waardoor ZVV Den Haag na 19 van de 22 wedstrijden nog ongeslagen zonder puntverlies is, 57 punten heeft, 170 keer scoorde en slechts 25 doelpunten tegen kreeg. De club zal volgend seizoen dan ook uitkomen op het allerhoogste zaalvoetbalniveau van Nederland; de Eredivisie. Ook speelt het nog de kwartfinale voor de KNVB Districtsbeker tegen Tutor op woensdag 28 maart. De Haagse club wil absoluut de 'dubbel' winnen. De Leidschendamse zaalvoetbalinternational Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans heeft het kampioenschap van ZVV Den Haag gevolgd, maar denkt er nu nog niet aan om dichterbij huis te gaan zaalvoetballen. "Dat vragen een aantal speelsters van ZVV me al een tijdje, maar ik heb eerlijk gezegd niet veel reden om weg te gaan bij eredivisieclub Pernis, want ik heb het daar erg naar mijn zin. We zijn nog volop in de race voor het landskampioenschap en de landelijke beker. Bovendien is Schiedam, waar wij onze thuiswedstrijden spelen, ook maar 20 minuten rijden, dus de reistijd is ook geen probleem. Maar wie weet in de toekomst!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant