Dankzij financiële steun van Leergeld konden meer dan 1350 kinderen in Leidschendam-Voorburg in 2017 toch sporten, schoolspullen kopen of naar zwemles (foto: pr).
Dankzij financiële steun van Leergeld konden meer dan 1350 kinderen in Leidschendam-Voorburg in 2017 toch sporten, schoolspullen kopen of naar zwemles (foto: pr).

Recordaantal kinderen in armoede bereikt

Actueel 987 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Meer dan 1350 kinderen in Leidschendam-Voorburg konden in 2017 sporten, schoolspullen kopen of naar zwemles, ondanks dat hun ouders daarvoor zelf de financiële middelen niet hebben. Door een beroep te doen op de Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg konden deze kinderen onbezorgd deelnemen aan activiteiten die voor hun vriendinnetjes en vriendjes heel normaal zijn.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. Een flink deel van de groei komt voor rekening van de schoolspullenpas. Met deze pas kunnen kinderen van ouders met een Ooievaarspas schoolspullen kopen. Ook dit jaar kunnen zij weer een beroep doen op de schoolspullenpas. Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg verzorgt de pas in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg. Begin mei krijgen zij daar bericht over van de gemeente.

Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg is aangesloten bij de landelijke Stichting Leergeld. "Wij weten steeds meer kinderen te bereiken die onze hulp goed kunnen gebruiken. Dat is een mooi resultaat. Er zijn echter in Nederland nog bijna 400.000 kinderen die in armoede opgroeien; dat is een op de negen kinderen", aldus Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland. "Ouders van deze kinderen moeten elke maand opnieuw de eindjes aan elkaar knopen om rond te komen. Door een beroep te doen op Leergeld hebben zij alvast een zorg minder." Kijk voor meer info op: www.leergeld.nl/leidschendamvoorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant