Zwerfafval op het parkeerterrein van Pitch & Putt aan De Star in Leidschendam (foto: pr).
Zwerfafval op het parkeerterrein van Pitch & Putt aan De Star in Leidschendam (foto: pr).

Landelijke Opschoondag Leidschendam Zuid en Buitengebied

Actueel 558 keer gelezen

Leidschendam -  Door de bijdrage van een groot aantal ondernemers in De Star wordt zaterdag 24 maart de handen uit de mouwen gestoken. Jong en oud zullen om half twee bij Pitch en Putt het startsein krijgen voor een twee-urige verzamelactie van zwerfafval.

Dat deze actie binnen vijf dagen te realiseren was had groenliefhebber en medeburger Vicky van der Krogt wel verwacht. 'Werkelijk alle bedrijven die ik uitnodigde om mee te doen stemde in afgelopen dagen. Gelukkig, want in deze hoek van Leidschendam is het behoorlijk uit de hand gelopen met het zwerfafval.'  Nog erger vindt van der Krogt het dat het mooie groene Leidschendamse buitengebied ook aan het verplastificeren is. Langs de buitenwegen, de fietspaden maar ook in de weilanden er is geen honderd vierkante meter meer zonder zwerfafval. En dan heeft zij het nog niet eens over het water en de bermen langs de A4 want waar dat heen moet?

Iedereen is uitgenodigd om zaterdagmiddag mee te komen doen, hoe meer handjes hoe groter het werkgebied. Om half vier verzamelt iedereen weer bij Pitch en Putt en wordt de afvalberg geïnventariseerd. Dan is er tijd voor een drankje met wat lekkers en zullen de grootste verzamelaars of meest ludieke hulpkrachten een extraatje krijgen. Ook ondernemers uit het Damcentrum hebben hun bijdrage aan geleverd.

De natuur helpen en met een schone omgeving het voorjaar ingaan staat voorop. Toch wil van der Krogt ook zeker werken aan bewustwording en saamhorigheid tijdens een gezamenlijke duurzame buitenactiviteit met de inwoners van Leidschendam. Iedereen krijgt een verrassing mee naar huis.

Meer informatie en aanmelden kan op www.supportersvanschoon.nl. Hier zijn ook meer opruimacties in Leidschendam-Voorburg te vinden,

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant