(archieffoto Dick Jansen).
(archieffoto Dick Jansen).

Bomvolle Landleven Fair in Stompwijk

Actueel 472 keer gelezen

Stompwijk - Tijdens de Stompwijkse Paardendagen morgen (zaterdag 21 juli) staat staat de Landleven Fair op het programma. In 2015 voorzichtig begonnen met een bescheiden aantal kramen en attracties, is het programmaonderdeel vier jaar later enorm gegroeid tot een grote publiekstrekker.

Buiten de bekende deelnemers zijn er veel nieuwe gezichten op De Fair. Zo is op veler verzoek van ruitersportliefhebbers Maaike van Dijk met onderleggers voor onder het tuig aangetrokken. Het hebben van verschillende kleuren outfits is een hype tegenwoordig. Vroeger had je genoeg aan 1 sjabrak maar het schijnt dat je nu een zadelkast vol met paardenkleren behoort te hebben. Dit verzoek is ingewilligd en dit jaar kun je op de Fair dus naar hartenlust shoppen.

De Stompwijkse Jolanda Rosier geeft een demonstratie klankschaaltherapie, een oosterse natuurgeneeswijze die op basis van muziektrillingen blokkades van geest en lichaam kan opheffen. Jolanda heeft zich toegelegd op het behandelen van paarden. Zij heeft inmiddels een aanzienlijk aantal rijpaarden en harddravers in Stompwijk en omgeving behandeld. Op de fair zal zij het demonstreren en is te zien hoe paarden daarop reageren.

Op de valreep is ook lassowerper John Talboom gecontracteerd. John beheerst alle technieken van het lassowerpen en kan deze ook leren aan het publiek. Daarnaast is er om 15.00 en 16.30 uur een optreden van het Shantykoor Midsscheeps uit Leidschendam. Verder kunnen kinderen een briefje in de oude melkbus gooien met hun naam en de naam van de harddraver die volgens hen de koers gaat winnen. Daarmee kun je een leuke prijs winnen. De bus staat maandag tevens bij de ingang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant