In Leidschendam Centrum kon je tijdens de braderie over de hoofden lopen (foto: Michel Groen).
In Leidschendam Centrum kon je tijdens de braderie over de hoofden lopen (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Vlietdagen weer doorslaand succes

Actueel 1.108 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Vlietdagen waren weer een doorslaand succes afgelopen weekend. Het weer zat wederom mee en duizenden belangstellenden genoten van het boordevolle programma met voor ieder wat wils.

Bijzonder op vrijdag was de aanwezigheid van het binnenvaartschip 'Nooit Volmaakt'. Met dit schip zijn 72 Engelandvaarders op weg geholpen naar Engeland tijdens de Tweede Oorlog. Ook oud-Engelandvaarder dhr. Jonker (97) maakte zijn opwachting en hield een toespraak. De Vliet lag het hele weekend trouwens boordevol (historische) schepen. Later op de vrijdag was er een ondernemersborrel aan de Sluis met een gezellig muziekprogramma, terwijl in Voorburg een avond vol wereldmuziek plaatsvond in het Huygenskwartier in en bij De Oude Kerk.

Op zaterdag werden bezoekers in Voorburg getrakteerd op modeshows van de najaarscollectie voor de deuren van de boetieks. Burgemeester Klaas Tigelaar opende samen met Guido van Putten de modeshow in de Herenstraat. Op diverse catwalks liepen modellen van verschillende kledingzaken, waardoor het publiek spelenderwijs kennis kon maken met de verschillende kledingzaken in de Herenstraat en omgeving.

"Het kon eigenlijk niet mooier zijn. Een heerlijk zonnetje en een prachtige sfeer. Zowel in Voorburg als Leidschendam startten de activiteiten om 10.00 uur en was het al snel superdruk", aldus de gemeente.

In Leidschendam Centrum kon je over de hoofden lopen op de braderie met oude ambachten, nautische materialen, lifestyle producten enz. Ook was er volop gezellige muziek van bands, (shanty-)koren en jong- en meer ervaren talent. Kinderen konden in beide woonkernen lopen over het water in aquaballen en meedoen aan kinder- en scoutingactiviteiten. En natuurlijk kon je lekker wat eten op één van de terrassen met uitzicht op de schepen of, al meevarend met de Culinaire Armada op zaterdag. Zondag vond nogmaals een culinaire vaartocht van de restaurants Savarin, Niven, Villa la Ruche, Central Park by Ron Blaauw, De Koepel en Bij Erik plaats, maar dan voor het goede doel: KinderResto. Dit is een initiatief van de maatschappelijke organisatie Resto VanHarte, die sociale buurtrestaurants opzet door heel Nederland, waar kinderen in de leeftijd 8-13 jaar samenkomen om te koken. Zij leren alles over voeding, koken, ontspannen, bewegen en samenwerken.

"Het was een fantastisch feest zaterdag, een superdrukke braderie, een vol Damplein met spelende kinderen en een drukte van jewelste in het sluisgebied met een geweldig muziekprogramma", aldus Cock van Rijn. "Ongelooflijk wat een feest hebben wij zaterdag gehad met als onbetwist hoogtepunt Dave Fisser met zijn Captain Midnight met weer een weergaloze Dave Fisser en een uniek optreden van Mike Peterson".

Een paar honderd inwoners van Leidschendam-Voorburg namen zondagochtend deel aan het Stadsontbijt in de Herenstraat in Voorburg. Leden van het college van burgemeester en wethouders zaten in de bediening en gingen traditiegetrouw met broodjes en drankjes rond. Shantykoren zorgden voor muzikale ondersteuning.

Die dag was het in Voorburg ook oldtimerdag, waarbij vele oude auto's en motoren te bewonderen waren en ook 'Elvis Presley' liep weer rond. Zondag stond verder in het teken van de Kids Heroes Fun Cruise. Op versierde boten stonden vele bekende kinderhelden zoals Buurman & Buurman, Popeye, Schaun het Schaap en Snoopy. Zwaaiend vanaf het water voeren de helden van Voorburg naar Leidschendam, alwaar zij op het podium werden ontvangen door de burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Zowel in de Huygenshaven in Voorburg, als bij de sluis in Leidschendam stond het vol met kinderen die enthousiast meededen met de show.

Ook de Roze Borrel van Gemeentebelangen, D66 en GroenLinks werd zondag goed bezocht. De Roze Borrel vond tegelijkertijd plaats met de opening van de foto-expositie RAGAZZI in Foto Atelier BW5. Arnout van Kooij, voorzitter COC Haaglanden hield een toespraak waarin hij beklemtoonde dat jezelf kunnen zijn ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit belangrijk is.

Foto's: Michel Groen, Ot Douwes en Ap de Heus

Kliederen en kladderen voor kinderen in het Huygens Kwartier in Voorburgt (foto: Michel Groen).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant