Arnold Brans (VVD) wil jongeren de mogelijkheid geven hun eigen straat te bouwen. (Foto: Inge Koot)
Arnold Brans (VVD) wil jongeren de mogelijkheid geven hun eigen straat te bouwen. (Foto: Inge Koot)

Laat jongeren hun eigen straat bouwen

Actueel 525 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Geef jongeren de mogelijkheid om onder begeleiding zelf een straat te bouwen. Dat idee leggen VVD'ers Arnold Brans en Ole Heil voor aan het college. 

Voor jongeren is het bijna onmogelijk om in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk een betaalbaar huis te vinden. Zij trekken weg uit de gemeente waar ze eigenlijk liever zouden blijven wonen. Brans en Heil kwamen op het idee voor het bouwen van een eigen straat naar aanleiding van een bericht op www.nos.nl. Door jongeren hun eigen straat te laten bouwen springen zij in het gat dat projectontwikkelaars laten liggen en zorgen zij ervoor dat zij in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. De fractie van de VVD wil graag weten of een dergelijke constructie ook in Leidschendam-Voorburg tot positieve resultaten zou kunnen leiden.

Zij vragen het college welke mogelijkheden zij ziet om jongeren in de gemeente, bijvoorbeeld in Stompwijk, zelf een straat te laten bouwen. Ziet de gemeente voor zichzelf een rol in zo'n project of zijn er eventueel mogelijkheden om dit extern te organiseren? Ook willen zij weten of het college bereid is te onderzoeken of collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) in Leidschendam-Voorburg een oplossing zou kunnen vormen? En of deze vorm van woningbouw ook mogelijk zou kunnen zijn voor andere groepen zoals bijvoorbeeld senioren.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant