(Foto: Keimpe Dijkstra)
(Foto: Keimpe Dijkstra)

Sint-Maartenscollege doneert ruim € 10.000 aan giro 555

Actueel 713 keer gelezen

Voorburg - Rector Ajolt Elsakkers, van het Sint-Maartenscollege, overhandigde op 6 december een cheque van maar liefst € 10919,- aan een vertegenwoordiger van Giro 555. Dit geweldige bedrag zal is bestemd voor hulp aan slachtoffers van de natuurramp in Sulawesi. Speciale vermelding is er voor Famke Verheggen (4vwo); zij haalde in haar eentje ruim 500 euro op voor het goede doel.

Het Sint-Maartenscollege dankt zijn naam aan de heilige Sint Maarten die zijn mantel in tweeën scheurde en de helft aan een arme man gaf, zodat ook hij warmte mocht ontvangen. Dit gebaar van delen en opkomen voor elkaar, is waar het Sint-Maartenscollege voor staat. Om de naamdag van Sint Maarten (11 november) te vieren organiseert de school jaarlijks een Maartensdag in november met activiteiten en bijzondere inzamelingen. Dit jaar organiseerde een groep collega's een nachtelijke wandeltocht om geld in te zamelen voor de slachtoffer van de natuurramp in Sulawesi. 

Op de avond van 13 november vertrok een groep van 96 leerlingen en 13 collega's naar Zandvoort waar zij om 00.30 arriveerde. Vanaf dat punt startte de wandeltocht met een afstand van een marathon (42 km en 195 m) terug naar Voorburg. Van de docenten kregen de leerlingen allemaal lampjes, zo was het eerste stuk van de wandeling een verlichte optocht van mensen over het donkere strand van Zandvoort. In Katwijk stond er een ontbijtpost klaar, daar stond de schoolleiding samen met andere docenten van de school met knakworsten en chocolademelk om de wandelaars weer wat energie te geven. De leerlingen waren het meeste onder de indruk van de opkomende zon die zij ter hoogte van Meijendel zagen. De laatste 10 km waren het zwaarst, op dat punt liepen zowel de leerlingen als de docenten op puur karakter door, de blaren en pijntjes negerend. Hierbij hielp het ontzettend dat er een super sfeer hing waarin iedereen elkaar bleef helpen en motiveren om door te zetten. Om 12.45 arriveerde de groep uitgeputte wandelaars weer bij school waar zij groots onthaald werden door alle andere leerlingen en docenten. Iedereen is ontzettend trots op de prestatie van deze leerlingen en docenten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant