Nico Hooijmans vormt samen met Jean Thierry het GBLV-Ombudsteam. Zij zijn de ogen en oren van de lokale partij Gemeentebelangen.
Nico Hooijmans vormt samen met Jean Thierry het GBLV-Ombudsteam. Zij zijn de ogen en oren van de lokale partij Gemeentebelangen.
RAADSLID VAN NU

Nico Hooijmans bezig aan vijfde raadsperiode

Actueel 750 keer gelezen

Leidschenda-Voorburg - Nico Hooijmans is niet nadrukkelijk aanwezig in de raadszaal maar wel heel actief als het gaat om opkomen voor de belangen van de individuele inwoner van Leidschendam-Voorburg. Samen met Jean Thierry vormt hij al jaren het GBLV-Ombudsteam en is op deze manier tegelijkertijd de ogen en oren voor de lokale partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg.

Door Inge Koot

Tijdens de annexatie van de Haagse randgemeenten door Den Haag kwam Hooijmans in beeld bij Gemeentebelangen, toen nog een Leidschendame partij. Na de fusie van Leidschendam met Voorburg is Gemeentebelangen samengegaan met de Voorburgse lokale partij Onafhankelijken Voorburg met als nieuwe naam Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV). Voor Hooijmans is het de vijfde raadsperiode. Je zal hem nooit hoog van de toren horen blazen in de raadszaal. Hij ziet zichzelf meer als de ogen en oren van de partij. "Als GBLV-ombudsman spreek ik veel inwoners. Wij zetten ons in voor de individuele problemen die inwoners hebben met de gemeente. Wij kennen de weg binnen de gemeente. Wij zorgen ervoor dat de inwoner in contact komt met de juiste ambtenaar. Wij fungeren dus eigenlijk als mediator. Wanneer er dan een contact tot stand is gekomen, zien wij erop toe dat hun probleem ook daadwerkelijk serieus wordt aangehoord en daar waar mogelijk, een oplossing komt. Is die er niet, dan leggen wij uit waarom het niet mogelijk is."

Als Hooijmans het voor het zeggen had gehad ten tijde van de ontwikkeling van het Damcentrum dan was het nooit zo volgebouwd geweest als het nu is. "Er was dan een mooi plein geweest en niet zo'n naargeestig omgeving als het nu met allemaal tochtige gaten."

Hooijmans heeft een tuinbouwbedrijf gehad op de plek waar in de jaren negentig de wijk Rietvink is gebouwd. Zijn bedrijf werd opgekocht door de gemeente maar zijn woning wilde hij graag behouden waardoor de wijk rondom hem is ontwikkeld. Een ruime kavel aan een sloot met bootje voor de deur.

"Mij hoor je niet klagen", zegt de immer opgewekte Hooijmans. Samen met zijn vrouw geniet hij al vele jaren van zijn pensioen maar van stilzitten moet hij niets weten. Zo is hij nog steeds de gangmaker van het Zwabbercabaret. Op cabaretachtige wijze verzorgt deze groep enthousiaste zang- en muziekliefhebbers gezellige avonden in onder andere zorginstellingen.

Hooijmans is, nadat zijn bedrijf werd verkocht, als afslager aan de veiling gaan werken. Daarna heeft hij 11 jaar als bode bij de gemeente gewerkt en vervolgens is hij een aantal jaar milieukeurmeester in de tuinbouw geweest. Vele voetballers uit de gemeente kennen Hooijmans als scheidsrechter bij SEV waarvan hij ook 16 jaar voorzitter is geweest.

De 77-jarige Hooijmans is een betrokken inwoner die nog steeds geniet van de resultaten die hij boekt als lid van het GBLV-Ombudsteam. "Het is toch mooi dat ik hier en daar iets kan betekenen", zegt hij bescheiden. "Inwoners benaderen mij voor van alles en ik interesseer mij ook voor alles." Vaak worden de onderwerpen waar hij mee aan de slag gaat omgezet in vragen aan het college. Dit kan dan weer resulteren in uitvoering van ideeën en wensen van inwoners. Zoals de plannen voor het vervanging van de moderne lantaarnpalen door authentieke langs de historische wandelroute tussen de Petrus en Pauluskerk naar molen de Salamander.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant