Concert op Prinses Marianne Vleugel | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Prinses Marianne Vleugel Museum Swaensteyn.
Prinses Marianne Vleugel Museum Swaensteyn.

Concert op Prinses Marianne Vleugel

  •   68 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Op donderdag 7 februari wordt voor het eerst een concert georganiseerd op de Prinses Marianne vleugel in de Notariszaal van Museum Swaensteyn. In een unieke museale omgeving horen de aanwezigen de prachtige muziekstukken, gespeeld door Julia Bronkhorst (sopraan) en Pablo Escande (piano).

Tijdens dit recital wordt onder andere één van Prinses Mariannes eigen composities  gespeeld. Marianne hield hartstochtelijk van muziek. Zij speelde piano en componeerde ook zelf. 

Het programma
Daar waren twee Conincskinderen: Het veelbewogen leven van prinses Marianne in muziek en woord met  o.a.muziek van Caccini ; Vivaldi ; Schubert ; Haydn  ; Pijper ; Hahn ; Röntgen en Escande. 

Om 19.30 uur is inloop met drankje en van 20.00 tot 21.00 uur is het concert in de Notariszaal. De kosten bedragen €15,- voor een ticket. Reserveren kan via secretariaat@swaensteyn.nl. Er kunnen maximaal 40 mensen in de zaal. 

Hofleverancier
Prinses Marianne, een dochter van Koning Willem I, trouwde in 1830 met Prins Albert van Pruisen. Het jonge paar betrok een speciaal voor hen gebouwd paleis aan de Wilhelmstraβe in Berlijn. In 1836 verleende het echtpaar het predikaat hofleverancier aan de firma Traugott Berndt, pianobouwers te Breslau, nu het Poolse Wroclaw. Tot 1845, het jaar waarin Marianne haar man verliet, voorzag de firma de door haar gebouwde vleugels van de inscriptie 'Traugott Berndt, Hof-Instrumentmacher Sr. Majestät des Königs & Ihrer Kgl. Hoheit d. Prinzess Marianne d. Niederlande'. Ook op de zojuist verworven vleugel is die tekst te lezen, in metaal aangebracht  boven de toetsen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>