Vrijwilligers druk aan de slag | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De scouts van Satoko Kitahara schotelen de oudere gasten lekkere hapjes voor (foto: Michel Groen).
De scouts van Satoko Kitahara schotelen de oudere gasten lekkere hapjes voor (foto: Michel Groen).

Vrijwilligers druk aan de slag

  •   104 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het Oranjefonds organiseerde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Leidschendam-Voorburg en Stompwijk hielpen 275 vrijwilligers 27 organisaties bij uiteenlopende klussen en activiteiten.

Ondanks de enkele bui en de harde wind, was NLdoet ook in 2019 weer een groot succes. De klussen werden opgepakt door individuele vrijwilligers, maar ook veel groepen hebben zich ingezet. Bedrijven, sportclubs, vriendengroepen, serviceclubs, scholen en politieke partijen zijn samen met de eigen vrijwilligers van de organisaties enthousiast aan de slag gegaan. Zoals één van de medewerkers van Key Merchandise (een bedrijf dat al jaren meedoet met NLdoet) het verwoordt: "In je eentje doe je het niet zo snel, maar met elkaar is het super gezellig! Je hebt echt een leuke dag."

Ruim 50 meiden van Scouting Satoko Kitahara organiseerden een bijzondere high tea voor ouderen, in samenwerking met Stichting de Zonnebloem en de Lions Club Voorschoten Vlietranden. De ouderen waren uitgenodigd door Stichting de Zonnebloem en werden thuis opgehaald door de Lions Club Voorschoten Vlietranden. De 50 meiden in de leeftijd van 7-11 jaar maakten onder leiding van 20 vrijwilligers zelf diverse lekkernijen, zoals cupcakes, appeltaart, sandwich, kaasbroodjes, e.d. Uiteraard werd er ook gezorgd voor een kopje koffie of thee. Na afloop van de high tea was er ook nog ruimte voor gezelligheid: de meiden deden samen met de ouderen een bordspelletje. Zo bezorgd zij ervoor de ouderen een gezellige en ongedwongen ochtend, met heerlijke lekkernijen en veel gezelligheid.

Ook het college van burgemeester en wethouders heeft zich weer traditiegetrouw ingezet. Dit jaar bij WZH Het Anker waar bewoners genoten van de lunch en daarna gingen tafeltennissen. ''Vrijwilligerswerk kan een kleine moeite zijn, maar met veel betekenis voor een ander. Ze zijn het kloppend hart van de samenleving. Wij hebben grote waardering voor de vele vrijwilligers die zich op tal van plaatsen belangeloos inzetten. De dankbaarheid die je daar voor terugkrijgt is de mooiste beloning", aldus burgemeester Klaas Tigelaar.

Leden van Lionsclub Voorburg en GBLV staken de handen uit de mouwen bij wijkvereniging Damsigt. Het wijkgebouw De Boot is in 2018 volledig verbouwd, maar inventaris en ook de tuin achter De Boot waren hierbij nog niet meegenomen. De opknapbeurt is vrijwel volledig door leden uit de wijk zelf uitgevoerd. Een geweldige prestatie. Stijn Strous, voorzitter van Damsigt: "De wijkvereniging vervult een bindende, sociale functie voor de mensen uit de wijk. We hebben ongeveer 400 leden en organiseren allerlei sociale activiteiten. Met De Boot als ons trotse middelpunt. Hier gebeurt het en hier kunnen wijkgenoten, van jong tot oud elkaar ontmoeten."

Bart Groothuis van Lionsclub Voorburg: "Ik hoorde dat De Boot zich had aangemeld voor NLDoet en dat met name inventaris, tuin en buitenplein nog opgeknapt moesten worden." Gezamenlijk pakten leden van de wijkvereniging en de Lionsclub Voorburg de werkzaamheden op. Er werden tafels en stoelen geschuurd en gelakt en de tuin werd geschoffeld en van nieuwe planten voorzien. Ook zijn tafels aan de onderkant voorzien van een isolatielaag voor een betere akoestiek in de grote ruimten. Stijn Strous: "Wij zijn natuurlijk erg blij met de hulp van de Lionsleden. De opknapbeurt gaat hiermee veel sneller. Bovendien kunnen we onze activiteiten en sociaal bindende functie nog eens extra onder de aandacht brengen".

Jacco van Maldegem, Charlotte Bos en Mahjoub Mathlouti van de D66-fractie hebben op zaterdag 16 maart, de tweede dag van NL Doet, de terrassen van woonzorgcentrum Schoorwijck in Leidschendam verfraaid. Met nieuwe, fleurige plantjes, een goed schoonmaakbeurt van het terras en de tafels en stoelen weer uitgestald, is Schoorwijck klaar voor het voorjaar. "Als de zon weer schijnt, kunnen de 88 bewoners van Schoorwijck weer heerlijk naar buiten met een kop koffie," aldus fractievoorzitter Jacco van Maldegem.

Dankzij een bijdrage van het Oranjefonds vond een geweldig gezellige High Tea plaats bij Reakt aan de Jacques Perkstraat. Vrijwilligers bereidden de High Tea voor, cakejes werden gebakken, bonbons lagen klaar, sandwiches lagen klaar en de tafels werden feestelijk versierd.

Meer foto's op pagina 35


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>