Logo hetkrantje-online.nl

Cleanteam heeft aanzuigende werking op afvaldumping

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De inzet van het Cleanteam zorgt ervoor dat mensen eerder afval dumpen bij ondergrondse containers 'omdat het toch wel opgeruimd wordt'. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage van Avalex. 

Het Cleanteam rijdt door de wijk om op bekende probleemlocaties, 'hotspots', al het afval naast de onder- en bovengrondse containers weg te halen. Het Clean Team is actief op vijf dagen in de week; maandag, dinsdag en donderdag t/m
zaterdag. Op die dagen rijdt het Clean Team 55 hotspots in de gemeente af. De lijst met deze hotspots wordt samengesteld in samenwerking met Stadsbeheer van de gemeente en wordt regelmatig geëvalueerd en, waar nodig, aangepast.

Het aantal hotspots neemt op dit moment niet af. Avalex vermoedt dat het Clean Team een 'aanzuigende' werking heeft; mensen houden rekening met de komst van het Clean Team en nemen niet de moeite om Avalex te bellen voor het maken van
een grofvuil-afspraak.
Tijdens de route neemt het Clean Team, naast bijgeplaatste zakken, ook klein grofvuil mee. In geval het Clean Team groot grofvuil tegenkomt, wordt dit gemeld aan Avalex die het met een knijpwagen het grofvuil ophaalt.

Meer berichten