Op de demonstratie tegen de verhoging van de hondenbelasting kwam een vijftigtal hondenbezitters met hun dieren af (foto: Sebastiaan Barel).
Op de demonstratie tegen de verhoging van de hondenbelasting kwam een vijftigtal hondenbezitters met hun dieren af (foto: Sebastiaan Barel).

Demonstratie inwoners tegen verhoging hondenbelasting

Actueel 841 keer gelezen

Leidschendam - Een vijftigtal hondenbezitters en hun dieren verzamelde zich vanmorgen om 10.00 uur in het Mariënpark in Leidschendam. Zij deden dit om te demonstreren tegen de geplande verhoging van de hondenbelasting.

De demonstratie was georganiseerd door Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV). Na het bijeenkomen ging de groep naar de achteringang van het oude gemeentehuis. Met enige moeite konden zij hun honden laten blaffen en zodoende aandacht vragen van het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) dat daar op dat moment zou vergaderen.

Volgens Frank Rozenberg (fractievoorzitter GBLV) gebruikt het college B&W de hondenbelasting als middel om het tekort in het gemeentelijk budget op te vullen. "De gemeente kampt met een tekort op de begroting. Dit tekort wil het college van B&W wegwerken door de hondenbelasting met ingang van 2020 met € 40 te verhogen. GBLV/Gemeentebelangen is hier volstrekt op tegen. Een algemeen tekort moet niet worden afgewenteld over de ruggen van hondeneigenaren", aldus Rozenberg.

Hij was blij met de hoge opkomst en sprak van een succes. Het is nu afwachten of het signaal is doorgedrongen bij de collegepartijen en of men de hondenbezitters tegemoet wil komen en de geplande verhoging wil heroverwegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant