Nieuwbouw Mariënpark officieel geopend | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De wethouder en Niels Honigen van Florence (foto: Studio Oostrum).
De wethouder en Niels Honigen van Florence (foto: Studio Oostrum).

Nieuwbouw Mariënpark officieel geopend

  •   203 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Wethouder Zorg en Wonen Juliëtte Bouw heeft maandag 15 juli de nieuwbouw van Florence woonzorgcentrum Mariënpark aan de Prins Bernhardlaan in Leidschendam officieel geopend.

De wethouder knipte samen met Florence-bestuurder Niels Honig het lint door. Zij deden dit in het bijzijn van zo'n 40 genodigden die betrokken waren bij de totstandkoming van het woonzorgcentrum.

De nieuwe bewoners - mensen met vergevorderde vorm van dementie – hebben begin april hun intrek genomen in het woonzorgcentrum. De officiële opening was uitgesteld tot de bewoners en medewerkers hun draai in het nieuwe gebouw hadden gevonden.

Mariënpark bestaat uit drie etages met in totaal 74 zorgappartementen. Elke etage bestaat uit twee kleinschalige woongroepen voor in totaal 24 bewoners. Er zijn verschillende huiskamers waar men kan eten en in gezelschap kan verblijven, maar er zijn ook ruimtes waar iemand juist de rust kan opzoeken. Daarnaast heeft iedereen een appartement met een apart zit- en slaapgedeelte zodat een bewoner zich met bezoek even terug kan trekken.

Er is veel beweegruimte gecreëerd binnen het pand. Mensen die onrustig zijn, kunnen veilig rondlopen. Ook is er een fijne buitenruimte waar bewoners lekker in de frisse lucht kunnen verblijven.

Binnen het complex bevindt zich geen kapsalon of restaurant. Anja Jonkers, directeur Intramurale Zorg van Florence: "Mariënpark moet een echt 'thuis' zijn van de mensen die er wonen. Alles wat we doen, moet daarop gericht zijn. Zo kunnen we een begripvolle omgeving tot stand brengen waarin we mensen met vergevorderde dementie een goed vervolg op hun leven kunnen bieden."

Met een gift van de Stichting Vrienden van Westhoff zijn drie gezamenlijke huiskamers in Mariënpark gezellig ingericht. Om de erflaters van de gift te herdenken, is een plaquette gemaakt. Deze krijgt nog een mooie plek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>