Logo hetkrantje-online.nl
Na de onthulling van de naam 'Tuinhuis' wordt er getoost op het nieuwe onderkomen in de Stadstuin Rusthout (foto: DJ).
Na de onthulling van de naam 'Tuinhuis' wordt er getoost op het nieuwe onderkomen in de Stadstuin Rusthout (foto: DJ).

Tuinhuis in Stadstuin Rusthout geopend

  •   173 keer gelezen   Actueel

Leidschendam- Aan het slot van de Zomerweek in Stadstuin Rusthout te Leidschendam werd vrijdag 30 augustus het nieuwe gebouw geopend, dat de naam Tuinhuis heeft meegekregen. Burgmeester Klaas Tigelaar opende het gebouw door de onthulling van de naam.

Het is een mooi, duurzaam, energieneutraal gebouw geworden met zonnepanelen en een groen dak. Zelfs de kasten binnen zijn gemaakt door gebruik te maken van oude rabatdelen. Er zit nu ook een ruime keuken in, zodat er kan worden gekookt met de groente uit eigen moestuin. "Van de grond in de mond", aldus voorzitter Liesbeth Starrenburg van de stichting Stadstuin Rusthout, die de grote inzet van de 50 vrijwilligers benadrukte. Vervolgens onthulde de burgemeester het naambord: Tuinhuis. Daarna werd een toost uitgebracht en was er een drankje en hapje voor de bezoekers. Namens de donateurs verder nog een en ander aan keukenapparatuur aangeboden. Niekie Kids Design schminkte de jonge gasten.

De stadstuin heeft een enorm educatieve waarde. Zo hebben de leerlingen van de Maria Bernadetteschool er hun groentetuintjes. Er zijn kippen, duiven, konijnen, geitjes en cavia's. Deze worden door een vaste groep vrijwilligers verzorgd. Dagelijks genieten tientallen kinderen en hun ouders ervan om op een speelse manier kennis van de natuur te vergaren.

Meer berichten