Leeuwenhart Trofee voor Brigitte Bosman | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Jan Engels van de Lionsclub reikt de Leeuwenhart Trofee uit aan Brigitte Bosman, oprichtster en initiatiefneemster van de stichting Bribos.
Jan Engels van de Lionsclub reikt de Leeuwenhart Trofee uit aan Brigitte Bosman, oprichtster en initiatiefneemster van de stichting Bribos.

Leeuwenhart Trofee voor Brigitte Bosman

  •   82 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Jan Engels van de Lionsclub Voorburg reikte woensdag 25 september in het oncologisch centrum van MHC Antoniushove in Leidschendam de Leeuwenhart Trofee uit aan Brigitte Bosman, oprichtster en initiatiefneemster van de stichting Bribos.

Jaarlijks reikt Lionsclub Voorburg de Leeuwenhart trofee uit aan een persoon in Leidschendam-Voorburg die zich uitermate verdienstelijk maakt voor de samenleving en die met zijn of haar activiteiten een bijzondere, positieve impact heeft op de gemeenschap. Aan deze trofee is een bedrag van €1.000 verbonden.
Brigitte Bosman werd op woensdag 25 september blij verrast met een delegatie van Lionsclub Voorburg. Brigitte is zelf ex-longkankerpatiënt en als ervaringsdeskundige ondersteunt zij dagelijks kankerpatiënten rondom hun behandeling, het vinden van de juiste informatie of zomaar met een gezellig praatje. In Antoniushove heeft de stichting Bribos een gezellige huiskamer en een 'praktijkruimte' ingericht. In de huiskamer kunnen lotgenoten vrijblijvend binnenlopen en elkaar treffen om ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen of zomaar voor een kopje koffie of thee. De praktijkruimte wordt gebruikt door een kapper, schoonheidsspecialiste, masseur en voetzonereflexoloog, die vrijwillig kankerpatiënten ondersteunen.

Een aantal jaren geleden is Brigitte in haar eentje begonnen met de stichting Bribos. Met empathie, doortastendheid, lef en doorzettingsvermogen organiseert zij nu met vele vrijwilligers allerlei activiteiten en verwenmomenten. Brigitte: "Kankerpatiënten hebben het al moeilijk genoeg en zijn kwetsbaar. Met deze activiteiten wil ik ze een steuntje in de rug geven en de tijd rondom de behandelingen wat aangenamer maken".

En dat dit gewaardeerd wordt bleek wel uit de overvolle huiskamer. "Na de diagnose staat je wereld plotseling volledig op de kop en heb je nergens meer houvast! Je komt hier in een warm bad. Wat Brigitte allemaal voor ons doet is niet te beschrijven." vertelt een van de patiënten. Een andere patiënt vult spontaan aan: "Ik ben alleen en woon in een vrij gesloten buurt met weinig sociale contacten. Voor mij is het zó waardevol om hier te kunnen komen. We zijn niet zielig hoor en we doen heel veel dingen zelf, maar Brigitte stimuleert en inspireert ons enorm en zorgt voor de juiste sfeer en 'verwen'-momenten. En je kunt altijd bij haar terecht".

Brigitte wil met het geld graag speciale wandel- en boottochten langs bijzondere plaatsen in onze gemeente opzetten. Daarnaast heeft zij het 'Vriendenboekje voor ziekenbezoek' gemaakt waarin iedereen die bij een patiënt op bezoek komt iets (leuks, dierbaars of persoonlijks) kan schrijven. Er is alleen nog een drukker nodig. Wilt u dit project ondersteunen, stuur dan een e-mail aan info@bribos.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>