Niet alleen werd het parkeerterrein vernoemd naar wethouder Nadine Stemerdink, ze kreeg ook nog een pompoen mee naar huis (foto: pr).
Niet alleen werd het parkeerterrein vernoemd naar wethouder Nadine Stemerdink, ze kreeg ook nog een pompoen mee naar huis (foto: pr).

Parkeerterrein ATV Essesteijn nu Nadine Stemerdinkplein

Actueel 850 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Nadine Stemerdink heeft afgelopen zaterdag, 28 september, het verharde parkeerterrein van de amateurtuindersvereniging (ATV) Essesteijn officieel geopend.

Jarenlang was parkeren voor de volkstuinders van ATV Essesteijn, gevestigd aan de Schipholboog op de grens van Voorburg en Den Haag, tijdens de wintermaanden en in natte periodes erg lastig omdat de drassige ondergrond de auto's deed vastlopen. De vorige voorzitter, Cor Willems, heeft wethouder Nadine Stemerdink benaderd en heeft het samen met haar het voor elkaar gekregen dat een gedeelte van het gras parkeerterrein werd verhard met een waterdoorlatende verharding. De rest van het gras is inmiddels grotendeels ingeplant met een speciaal insectenlokkend bollen- en zaaimengsel. Het ziet er inmiddels fleurig uit en de bijen, vlinders en andere insecten doen zich te goed aan het stuifmeel.

Als dank voor haar medewerking heeft het bestuur besloten tot een ludieke actie. Het parkeerterrein werd omgedoopt tot het Nadine Stemerdinkplein. De wethouder onthulde zelf het naambord in aanwezigheid van vele leden van deze volkstuinvereniging, die 55 tuinen telt, en kreeg van de tuinders ook nog de eerste pompoen mee uit deze nieuw aangeplante insectenborder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant