Een groep van 9 ouderen met hun vrijwilligers klaar voor een boottocht door de Biesbosch (foto: pr).
Een groep van 9 ouderen met hun vrijwilligers klaar voor een boottocht door de Biesbosch (foto: pr).

Glunderende gezichten op Ouderendag

Actueel 510 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - 'De kamer is mijn wereld en de stoel is mijn bed'. Zo typeerde een oudere haar eenzaamheid en de daarmee gepaard gaande beperkingen. En daarom genoot deze dame, net als vele andere ouderen, met volle teugen van het vervullen van haar wens op de Nationale Ouderendag.

Het comité van Leidschendam-Voorburg van het Nationaal Ouderenfonds had er dit jaar voor gekozen zich alleen te richten op nog zelfstandig thuiswonende ouderen. Mede dankzij de inspanning van wijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners huisartsen en andere zorg- en welzijnsprofessionals werd de doelgroep bereikt en werden mooie wensen ingediend.

Veel vrijwilligers die de vorige jaren hadden meegedaan waren weer van de partij. Vrijwilligers met een zorgachtergrond maakten het mogelijk dat enkele hulpbehoevende ouderen ook mee konden doen. Allen met hetzelfde doel: zorgen voor een onvergetelijke dag voor de kwetsbare ouderen in onze gemeenschap. De subsidies van de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Vlietwensen en het Rabobank Stimuleringsfonds en sponsoring door ondernemers waren daarbij een welkome ondersteuning.

De wensen waren weer heel verschillend. Sommige ouderen kozen bewust voor een activiteit waarvoor meerderen zich hadden aangemeld, omdat ze het fijn vonden om contact met anderen te hebben. Er waren ook ouderen die het prettig vonden om alleen met de vrijwilliger op stap te gaan.

De meeste van de bijna 60 wensvervullingen vonden op 4 oktober plaats, maar in een aantal gevallen waren ze op een andere datum gepland, zoals zeevissen, een concert, voetbalwedstrijd en taptoe.

Zie voor het volledige verhaal Het Krantje van deze week!

De 100-jarige mw Leupen wijst stralend naar haar ouderlijk huis op de Wageningse Berg (foto: pr).
Dhr Van Zuilen op een vissersboot op zee.
Mw Toet rondgeleid in de Ridderzaal door Minister De Jonge en Dennis van der Geest.
De heren Roos en Hijkoop in museum Louwman.
Oud-Scheveninger dhr Schaap haalt zijn vissershart op in het Muzee.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant