De ouderen kunnen op meerdere dagen in de week komen lunchen of dineren in ontmoetingscentrum Duivenvoorde (foto/tekst: Inge Koot).
De ouderen kunnen op meerdere dagen in de week komen lunchen of dineren in ontmoetingscentrum Duivenvoorde (foto/tekst: Inge Koot).

Gezellige drukte in ontmoetingscentrum Duivenvoorde

Actueel 1.071 keer gelezen

Leidschendam - Stichting Duivenvoorde is een van die organisaties  in de gemeente die activiteiten voor ouderen organiseren om hen uit hun isolement te halen. 

Door Inge Koot

Alex Broekhart is de beheerder van het dienstencentrum en doet er alles aan om samen met circa 100 vrijwilligers een veelzijdig activiteitenprogramma aan te bieden aan de ouderen die wonen in de 55-pluswoningen en in de omgeving van wooncomplex Duivenvoorde. “Wij proberen zoveel mogelijk ouderen binnen te krijgen. Dit doen wij door veel activiteiten aan te bieden. Het is echt niet nodig dat ouderen vereenzamen maar voor sommige voelt het als een drempel om het ontmoetingscentrum binnen te lopen. Daarom zijn wij nu ook een maatjesprogramma aan het ontwikkelen samen met de gemeente. Thuiszitten en afwachten helpt niet tegen het gevoel van eenzaamheid.”

Alex noemt het dienstencentrum liever een ontmoetingscentrum. “Het gaat er om dat de ouderen elkaar ontmoeten en daarvoor hebben wij een uitgebreid activiteitenprogramma.” Het ontmoetingscentrum is dagelijks geopend en met name op de doordeweekse dagen is er op elk moment wel iets te doen. Zo kan er elke dag gebiljart worden, is er een knutsel-, brei- en haakclub, kan er op meerdere momenten gekaart worden en is er laptop-, tablet- en smartphone-les.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Ouderen kunnen op meerdere dagen in de week komen lunchen of dineren. Op woensdag is er de Wereldtafel. Voor € 7,50 genieten de deelnemers van een heerlijke lunch, elke week staat een ander land centraal. “Vandaag hebben we wraps gegeten. Het was heerlijk”, vertelt een van de trouwe deelnemers aan de Wereldtafel. Op dinsdag en donderdag staan er wat meer standaard gerechten op het menu zoals een uitsmijter of 12-uurtje. Op vrijdag kunnen belangstellenden tussen 16.00 en 18.00 uur genieten van warme maaltijd, zoals patat of pannenkoeken. Elke zondag is er een koffielunch.

In het Dienstencentrum bevinden zich ook een kapper, een bibliotheek, een pedicure, de trombose- en bloedprikdienst en er is een kerkdienst. Men vindt er een fysiotherapeut, psychogeriatrische dagopvang van Florence en het wijkteam van Florence. Een diëtiste en de wijkagent houden er regelmatig spreekuur.

Ook is er op muzikaal gebied wat te beleven in het ontmoetingscentrum. Zo is er regelmatig een jamsessie op zaterdagmiddag. Alex speelt dan zelf mee. Daarnaast kruipt hij vaak achter de piano en speelt dan leuke meezingmuziek waar de ouderen van houden, waarbij een dansje kan worden gedaan. Verder noemt Alex nog de dagtrips die regelmatig op de kalender staan zoals op 21 maart met de partyboot ‘de Rotterdammer.’ Kijk voor meer informatie op: www.stichting-duivenvoorde.nl/dienstencentrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant