Afbeelding

Overhandiging tijdschrift 'Oppepper' vanavond in jeugdjournaal

Actueel 1.061 keer gelezen

Voorburg - De overhandiging van het tijdschrift 'Oppepper, gemaakt door basisschool kinderen voor ouderen vond vandaag plaats in aanwezigheid van het Jeugdjournaal. 

Twee Voorburgse ontwerpbureaus, Optima Forma en Tigges, sloegen de creatieve handen ineen en maakten een tijdschrift dóór kinderen, vóór ouderen. Met de naam ‘Oppepper’, bedacht door een van de kinderen, hopen zij ouderen die al weken thuis zitten, een beetje op te vrolijken. Vanmorgen werd het eerste exemplaar overhandigd aan mevrouw Luhn van Briemen, bewoonster van verzorgingshuis De Panden,  door Lani Hendrickx uit groep 7 van de Emmaüs en Samuel Bosnjakovic uit groep 8 van de Lusthofschool.

“Ouderen kunnen geen bezoek ontvangen en kinderen kunnen niet bij hun opa en oma langs gaan. Allen missen dat bezoek natuurlijk heel erg,” zegt Bart Veenman van Optima Forma. “Dat bracht ons op het idee voor het tijdschrift speciaal voor de ouderen in onze gemeente, door kinderen gemaakt. Zo slaan we twee vliegen in één klap. Drie eigenlijk, want de hoeveelheid werk die we normaal gesproken zo vrolijk verstouwen, nam met het strenger worden van de maatregelen ook gestaag af. Dit gaf ons iets leuks en zinvols om te doen.”Zes basisscholen waren direct heel enthousiast en zijn creatief aan de slag gegaan. Daarnaast werd de belangstelling bij collega-professionals, de gemeente en zorginstanties gepeild en ook van daaruit alleen maar positieve reacties. Veel kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben – al dan niet aangespoord door leerkrachten en ouders – verhalen geschreven, tekeningen en raadsels gemaakt en beschreven hoe het er nu bij hen aan toegaat. Daarnaast zijn er veel mooie foto’s toegevoegd die de buitenwereld voor de ouderen naar binnen haalt. Dit levert een bijzonder kleurrijk en creatief magazine op, waar de ouderen uit Leidschendam-Voorburg veel plezier aan gaan beleven.Het magazine wordt in een groot aantal afgeleverd bij zorginstellingen, aanleunwoningen en zoveel mogelijk bij ouderen die nog zelfstandig wonen. Het magazine is ook af te halen bij Optima Forma (Rodelaan 1, Voorburg) en Tigges (Sionsstraat 9a, Voorburg).

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant