WOeJ probeert mensen te helpen om minder eenzaam te worden; zij het momenteel op enige afstand (archieffoto WOeJ).
WOeJ probeert mensen te helpen om minder eenzaam te worden; zij het momenteel op enige afstand (archieffoto WOeJ).

WOeJ gaat door; zeker in deze tijd

Actueel 587 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoewel nu nog veel gesloten is of niet doorgaat, worden er bij welzijnsorganisatie WOeJ overuren gedraaid. Hoewel alle locaties gesloten zijn, probeert WOeJ er voor iedereen te zijn; vooral nu.

Door de maatregelen wordt het aantal coronabesmettingen beperkt maar lopen veel mensen vast. Denk aan de mantelzorgers; de druk op hen is gigantisch vergroot. De thuiszorg komt minder of helemaal niet. De centra waar de dagactiviteiten voor cliënten plaatsvinden zijn dicht. Dit zorgt voor veel stress en onrust. Bij WOeJ werken sociaal werkers die de mantelzorgers ondersteunen. Zij bieden een luisterend oor, denken mee en adviseren en kennen de mogelijkheden voor respijtzorg. "Veel ouderen lopen ook vast", vertelt sociaal werker Maaike Smith. "We merken dat veel ouderen erg angstig zijn. Er is weinig afleiding dus mensen gaan veel piekeren. Maar er zijn ook praktische problemen. Zo durven mensen bijvoorbeeld geen boodschappen meer te doen. Of hebben geen vervoer om naar een afspraak in het ziekenhuis of bij de dokter te komen. In dit soort gevallen denken de sociaal werkers van WOeJ mee over een oplossing".

WOeJ biedt nog steeds hulp met administratie, belasting, financiën en juridische vragen. Ook wordt nog personenalarmering geplaatst. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM.

"Het is prachtig om te zien is dat wijkbewoners opstaan om een ander te helpen", geeft Maaike Smith aan. "De opbouwwerkers ondersteunen dit soort initiatieven. Ook via het Vrijwilligerspunt melden mensen zich aan om als vrijwilliger te worden ingezet. Zo fijn om te zien dat juist in deze tijd mensen klaar staan voor hun omgeving". Meer info op www.WOeJ.nl, of bel naar 070-205 47 50.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant