Niet alleen is het in het complex vies en is er veel ongerepareerde schade; rond het gebouw slingert ook van alles rond.
Niet alleen is het in het complex vies en is er veel ongerepareerde schade; rond het gebouw slingert ook van alles rond.

Bewoners Balen van Andelplein balen van overlast

Actueel 1.674 keer gelezen

Voorburg - Bewoners van een complex met sociale huurwoningen van Wooninvest aan het Balen van Andelplein 102 t/m 146 in Voorburg klagen steen en been over het onderhoud van het complex en het overlastgevende gedrag van enkele huurders.

“Sinds een jaar of tien gaat het bergafwaarts met dit complex van 22 woningen”, aldus een bewoner. “Alles wat kapot is, wordt niet gerepareerd. Ook de entreedeur van het portiek is al lange tijd kapot." Verder zijn de keldervloer en het trappenhuis te smerig voor woorden, vindt de huurder.

Er zou geen enkele controle zijn op wie de woningen betrekt. “Het pand is gevuld met oproerkraaiers, drugsdealers, drankverslaafden en mensen die totaal geen respect hebben voor de flat en medebewoners”, meent de huurder. Er is overlast van luidruchtige buren met harde muziek, stampen en veel herrie. “Ik ben begonnen met netjes aanspreken, maar dan is plotseling mijn autoband lek of ligt mijn voorruit aan diggelen en de herrie wordt alleen maar erger.” Om deze reden wil de klager ook niet met naam in de krant.

Verder worden, ondanks een huismeester (waar de bewoners een bijdrage voor betalen), kapotte lampen niet vervangen. Op het dumpen van grof vuil in en rond het pand – in het portiek en de kelder - wordt ook niet gelet. “Een oplossing zou (beter) toezicht door de huismeester en de plaatsing van camera’s kunnen zijn. Bij herhaalde overtreding beëindiging van de huurovereenkomst”, suggereert de huurder, die er helemaal klaar mee is. “Ik ben de depressie nabij en krijg momenteel tijdelijk onderdak bij kennissen in Drenthe. Mijn baan ben ik kwijt, omdat ik niet meer overweg kan met stress en spanning. Thuiswerken tijdens de coronacrisis is me fataal geworden.”

Reactie WoonInvest
Een woordvoerder van WoonInvest meldt dat het woongebouw aan het Balen van Andelplein bestemd is voor jongeren tot 26 jaar. “Het cultuur- en leeftijdsverschil tussen de nieuwe generatie bewoners en de oorspronkelijke huurders is soms erg groot. Veel jongeren hebben een vrije leefstijl en zijn actief in het nacht- en uitgaansleven. Ze zijn nog niet gewend om zelfstandig te wonen en moeten het rekening houden met omgeving en buren nog leren. Onze wijkbeheerder spreekt de bewoners zo nodig aan op hun gedrag. "

Bij WoonInvest is een aantal onderhoudsklachten al in behandeling. Een nieuwe ruit voor de entreedeur is in bestelling, kapot straatwerk wordt hersteld en de wijkbeheerder heeft Avalex verzocht anoniem gestort grofvuil op te ruimen. WoonInvest: "Wij ondernemen deze week actie op een niet gemelde lekkage in de kelderruimte en brengen eventueel ontbrekende naamplaatjes opnieuw aan. De roestvorming op de balkonbeplating en de deklaag van de keldervloer vergen nader onderzoek. We bekijken samen met de schoonmaakdienst of met een extra grondige reinigingsbeurt een ‘visuele boost’ kan worden gegeven aan het complex."

WoonInvest is al in gesprek met een aantal huurders. Indien gewenst kunnen zij met de wijkbeheerder een ronde lopen of contact opnemen met leefbaarheidsconsulenten. De woordvoerder meldt tot slot dat het Balen van Andelplein de komende tijd nét dat beetje extra aandacht krijgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant