De plek waar de brug moet komen, ter hoogte van de voormalige betoncentrale en gemeentewerf (archieffoto: DJ).
De plek waar de brug moet komen, ter hoogte van de voormalige betoncentrale en gemeentewerf (archieffoto: DJ).

GBLV wil definitief uitsluitsel over brug

Actueel 594 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het dossier rond een extra brug over de Vliet bij Klein Plaspoelpolder blijft zich voortslepen en nu het college daar nog meer onderzoek naar wil doen, wil Gemeentebelangen (GBLV) dat de gemeenteraad zich in oktober definitief uitspreekt voor of tegen een brug.

“Het college van B&W vraagt nu 800.000 euro voor nog meer onderzoek rond de eventuele komst van de extra brug. Het lijkt er daarbij sterk op dat besluitvorming weer door wordt geschoven”, aldus GBLV. Voor de fractie is het nu genoeg.

Marien van Wijk, raadslid GBLV: ”Alle onderzoeken wijzen in dezelfde richting: een extra brug geeft beperkt verlichting op de andere bruggen, zal het verkeersprobleem niet oplossen, trekt extra verkeer aan en er zal een vorm van selectieve toegang noodzakelijk zijn. Er ligt al drie jaar een pakket aan maatregelen om het verkeer in Leidschendam-Centrum beter te reguleren. Dit kan per direct toegepast worden en is vele malen goedkoper dan een brug waarvoor naast miljoenen aan onderzoekkosten ook nog eens ruim 21 miljoen euro voor de bouw moet worden uitgetrokken”.

GBLV-raadslid Hans Peter Klazenga vult aan: ”Zowel inwoners als ondernemers willen duidelijkheid. Niet maar blijven doorschuiven van een besluit. Vandaar dat GBLV in de eerstvolgende raadsvergadering twee amendementen zal indienen. In het eerste amendement zullen wij voorstellen dat er géén extra brug komt. In het tweede amendement stellen wij voor dat de reservering van de grond voor het brugtracé in Klein Plaspoelpolder onomkeerbaar komt te vervallen. Ook in de toekomst kan er dan op die locatie geen brug komen. Daarmee kan dit dossier voor eens en altijd worden afgesloten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant