Naast persoonlijke feesten, zoals doop- en huwelijksfeesten, werden er door het jaar diverse feestdagen uitbundig gevierd.
Naast persoonlijke feesten, zoals doop- en huwelijksfeesten, werden er door het jaar diverse feestdagen uitbundig gevierd.

High Tea met dialezing over feesten in de Gouden Eeuw

Actueel 224 keer gelezen

Voorburg - Na een lange onderbreking door Corona is er op zondag 14 november weer een High Tea in de Koningkerk te Voorburg georganiseerd door de Werkgroep Kerk en Buurt. 

Kunsthistorica Saskia Kuus verzorgt een dia-lezing onder de titel Costelijck vermaeck of wel Feesten in de Gouden Eeuw. 

In de Gouden Eeuw steeg de welvaart in De Republiek tot ongekende hoogte. Al stonden de regenten bekend om hun calvinisme, uit vele schilderijen en prenten blijkt dat de 17de-eeuwer zich goed kon vermaken. Overwinningen tijdens veldslagen werden groots gevierd met indrukwekkende intochten. Naast persoonlijke feesten, zoals doop- en huwelijksfeesten, werden er door het jaar diverse feestdagen uitbundig gevierd. In deze lezing maken we kennis met een andere kant van de 17de-eeuwer: de feestvierder. We kijken niet alleen naar schilderijen van bekende schilders als Jan Steen en Frans Hals maar ook naar minder bekende meesters zoals Dirck Hals en David Vinckboons.

De deuren van de Koningkerk (Bruinings Ingenhoeslaan 4) gaan open om 14:00 uur en de lezing begint om 15:00 uur. De toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt tot 30 in verband met coronaregels. Er vindt tevens een coronacheck plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant