Niet alle gebouwen en omgevingen zijn fysiek goed toegankelijk (foto: Martijn Mastenbroek).
Niet alle gebouwen en omgevingen zijn fysiek goed toegankelijk (foto: Martijn Mastenbroek).

Op weg naar een toegankelijke gemeente

Actueel 299 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Alleen door te luisteren naar ervaringsdeskundigen kan een toegankelijke gemeente tot stand komen. Dat was de duidelijke boodschap die het CDA de wethouder meegaf tijdens een debat over de toegankelijkheid van en in de gemeente.

Het CDA gaf aan waaraan het de afgelopen jaren volgens de partij heeft ontbroken. Uitkomst is dat de wethouder opnieuw zijn werk gaat doen: voor gestructureerd overleg wordt de dienst Stadsbeheer gekoppeld aan het Platform Gehandicapten en het college beraadt zich hoe ze kan voldoen aan de randvoorwaarden van het VN Verdrag voor mensen met een beperking.

CDA-raadslid Hendriks benadrukte dat in een vergrijzende gemeente de prioriteit voor toegankelijkheid in het openbaar gebied in de loop van de tijd alleen maar toeneemt. Dit terwijl de gemeente Leidschendam-Voorburg daarin duidelijk achterloopt op bijvoorbeeld het beleid in de gemeente Den Haag. 

“Maak toch vooral gebruik van ervaringsdeskundigen. Je voorkomt daarmee beleid dat leidt tot bijvoorbeeld rondzwervende deelscooters, hinderlijk geplaatste laadpalen, verkeer rond en toegankelijkheid van de Mall, hobbelende stoepen en buitengesloten inwoners.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant