Derde biljart Dienstencentrum Noord

Actueel 261 keer gelezen

Leidschendam - De twee oude biljarttafels in het Dienstencentrum Noord te Leidschendam waren dusdanig versleten, dat de biljartvereniging De Stomme Stoot (DSS) bij Welzijn Oud en Jong (WOeJ) twee nieuwe tafels aanvroeg. Dankzij een gift die WOeJ kreeg - de opbrengst van ‘Ambtenaren in Actie’, door de gemeente vermeerderd met 1000 euro - kon de welzijnsorganisatie deze aanvraag honoreren.

Op haar beurt wilde DSS, dat het dienstencentrum als thuishonk heeft, dan wel een derde biljart plaatsen indien de WOeJ toestemde in uitbreiding en het opknappen van de biljarthoek. WOeJ liet de achterwand vervolgens een stuk verplaatsen en vrijwilligers van DSS gingen aan het werk om de zaal van het Dienstencentrum Noord een goede opfrisbeurt te geven. Er werd ondermeer nieuwe vloerbedekking gelegd en er kwam nieuw meubilair.

Cheque

De toeloop van 55-plussers voor het biljarten is nog steeds groeiende en uitbreiding van de zaal was dan ook geen overbodige luxe. Niet alleen speelt DSS er haar wedstrijden, maar alle ouderen die willen komen biljarten zijn welkom om eens de keu te komen hanteren. “In principe is het vrije inloop”, benadrukte directeur J. van der Werf van de WOeJ. “En wellicht kunnen ook andere verenigingen die nog een biljartruimte zoeken, hier terecht.”

Vorige week donderdag overhandigde Coriene Beekes van de WOeJ bij de opening van de nieuwe ruimte een cheque van 750 euro aan DSS uit dank voor de door de biljarters verrichte werkzaamheden en als tegemoetkoming in de kosten voor de aanschaf van het derde biljart.

Ook werd een bordje onthuld met de naam van de biljartzaal, de Jan Kaspers Zaal, naar de voorzitter van DSS die zich zo heeft beijverd voor uitbreiding van de biljarthoek. Hij nam de cheque in ontvangst en stootte daarna op een van de nieuwe biljarts voor de eerste keer officieel af voor de finalewedstrijden van de interne competitie.

Tevens werden enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun verdiensten voor de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant