Carnaval zit er weer op

Actueel 63 keer gelezen

Leidschendam - Het carnavalsweekend zit er weer op. Carnaval 2010 was voor vele een goede gelegenheid om de dagelijkse sleur even te doen vergeten.

Zaterdag 13 februari begon alles in het Leidschendamse gemeentehuis waar prins Alex de sleutel van Leidschendam in ontvangst heeft genomen. De burgemeester vertrouwde prins Alex en zijn gevolg voor een lang weekend de sleutel van onze gemeente toe en nam zelf even ‘vrij’.

De optocht telde zo’n 35 bont versierde praalwagens en loopgroepen. Vele mensen die langs de route stonden, genoten weer van alle pracht en praal. Ook aan het goede doel werd gedacht. Enkele Damzwabbers verkochten pennen om carnaval 2011 voor de senioren, gehandicapten en de jeugd mogelijk te maken.

Aan het einde van de optocht was het weer tijd voor de traditionele doop van de Prins en zijn Page. Na eventjes boven de Vliet te hebben rondgezweefd, moesten ze er toch echt aan geloven en werden ze in het met ijs gevulde water gedompeld. Tijdens de afteroptocht party werden de prijzen verdeeld voor de leukste enmooiste creaties tijdens de optocht.

Geslaagd

Zaterdagavond was een ouderwets gezellige carnavalsavond. Honderden voetjes gingen van de vloer op de klanken van de Zwiebels en Rosteyn entertainment.

Zondagmiddag konden de kleine carnavalsvriendjes even lekker uit hun dak gaan. Spelletjes, snoepjes, lekker eten en drinken, niks was deze middag te dol. Veel verklede kinderen, maar ook ouders, opa’s en oma’s bezochten deze gezellige middag. Met recht kan gezegd worden dat het familiecarnaval weer een geslaagde middag was.

Remmen los

Op maandagavond vond het allerlaatste carnavalsfeest van De Damzwabbers plaats in Willem van Oranje. Nog één keer gooiden alle bezoekers de remmen los om het groot carnavalsweekend van het seizoen 2009-2010 af te sluiten.

De Damzwabbers kijken terug op een zeer geslaagd weekend Kijk voor foto’s en informatie op www.damzwabbers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant