Voetbalresultaten wk 16

Sport 109 keer gelezen

Dubbelslag Wilhelmus

Tweedeklasser Wilhelmus won midweeks thuis met 1-0 van koploper FC Boshuizen (doelpunt Brian Moen) en zondag met 3-1 (doelpunten Brian Moen (2) en Thomas Schlaman) van nummer voorlaatst HMSH.

Tegen de koploper begon trainer Harold Tjaden met de snellere Earl Raalte; tegen HMSH met Jerry Palstra. Tegen HMSH ging het allemaal moeizaam. “Tegen FC Boshuizen hadden we donderdagavond alles gegeven. Die wedstrijd zat ons nog in de benen. Ik was niet gerust op een overwinning”, aldus trainer Harold Tjaden, die uiteindelijk zijn ploeg boven zag komen drijven.

“De individuele kwaliteiten van met name onze spitsen gaven uiteindelijk de doorslag. Ik ben wel opgelucht.” En passant ging Tjaden niet voorbij aan het behalen van de derde periodetitel. “Een prijs moet je vieren. Donderdagavond na de training serveer ik een Indische maaltijd. Maar we gaan niet voor het toetje, de nacompetitie. We willen rechtstreeks promoveren.”

Tjaden laat zich niet in verleiding brengen door titelkansen nu Boshuizen zondag bij hekkensluiter Sparta verloor. “Zij krijgen zondag ADO Den Haag, maar kunnen het op de laatste speeldag afmaken tegen nummer voorlaatst Oliveo. Ik maak me geen illusies.”

Winst en verlies voor SEV

Vierdeklasser SEV won midweeks bij LVV Football Factory in Leiden (1-3), werd koploper, verloor zaterdag thuis van Oosterheem (2-3), en is weer koploper af.

Martijn Spanjaardt en Nicky Rapmund bepaalden de tussenstand op 2-0. Nadien verloor SEV de controle over de wedstrijd. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase scoorden de bezoekers uit Zoetermeer 2-3. Trainer Dick Hooning maakte zich er niet echt druk om.

“Na de winterstop leden we acht wedstrijden geen puntverlies. Ik heb het eerder gezegd; we zijn niet bezig met het kampioenschap, maar met promotie naar de derde klasse.” Het fenomeen koploper zijn hoeft voor hem niet zo nodig. “Dat geeft extra druk in een ploeg. Iedereen wil van de koploper winnen. Oosterheem had meer te winnen en streed voor haar promotiekansen.”

SEV heeft patent op vroege goals. “Dit keer was het Spanjaardt op aangeven van Peter van Dijk na 25 seconden. De tweede van Rapmund viel ook vroeg. Misschien viel de voorsprong te vroeg, waardoor er iets van gemakzucht in de ploeg sloop.” Oude kwaaltjes kwamen naar boven.

Hooning: “Er was wat gemopper onderling, terwijl Oosterheem feller werd en bleef voetballen. Mijn complimenten aan die ploeg. We lieten ons onnodig ondersneeuwen. Dat gemopper lossen we deze week wel op.”

Als Forum Sport niet scoort ……

Tweedeklasser Forum Sport verloor zaterdag op eigen veld van BVCB uit Bergschenhoek. Het werd 0-2. Datzelfde BVCB, Nootdorp en koploper DSO verzekerden zich zaterdag definitief van een plaats in de eerste klasse.

Bij de Voorburgers ontbraken de geblesseerden Raymond Verwoerdt en Hamza Chikhi, die in de warming up afhaakte. Forum Sport had de nederlaag aan zichzelf te wijten, want Kees Konings en Remco Overdevest misten in de beginfase dotten van kansen. “Dan weet dat dit je ergens in de wedstrijd kan gaan opbreken”, aldus trainer Stefan Koegler, die BVCB een sluipmoordende ploeg vindt.

“Ze wachten af en versnellen dan ineens. BVCB is niet voor niets gepromoveerd naar de eerste klasse.” Na ruim een half uur stopte Leander Verwoerdt een strafschop. Na rust werd een doelpunt van de Voorburgers terecht afgekeurd; Kees Konings maakte een overtreding op de doelman uit een vrije trap van Marc van Versendaal. Het venijn zat ‘m in de staart. In het laatste kwartier scoorde BVCB twee keer en kreeg Leander Verwoerdt de rode kaart.

Omdat de Voorburgers al drie keer gewisseld hadden nam Paul Belt de laatste minuten waar, wat hem de bijnaam Ricky van de Berg opleverde, die onlangs met ADO tegen Ajax hetzelfde deed. Koegler: “Leander vond zijn overtreding achteraf ook dom. Nu zijn we hem de laatste twee competitiewedstrijden zeker kwijt. Het wordt even puzzelen.”

Flinke averij RKAVV

Eersteklasser RKAVV verloor zondag kansloos van koploper Alphense Boys. Het werd maar liefst 7-1. Bij 6-0 scoorde John den Dulk die eretreffer.

Jeroen Pesschier viel geblesseerd uit en werd de laatste zeven minuten onder de lat door de debuterende Reinder Pul vervangen. “We zijn op individuele kwaliteiten door een supergebrand Alphense Boys met ook enorm veel teamkwaliteiten afgetroefd”, aldus trainer Bas Steffens. “Daar was geen vat op te krijgen. Elk moment was gevaarlijk. Bij ons knakte er iets na de snelle 1-0 en de 2-0 uit een zondagschot.”

Voor RKAVV dreigt nu acute degradatienood. “Iedereen staat heel dichtbij elkaar, maar we kunnen er op eigen kracht uitkomen. Het is 5 voor 12. De spelersgroep zal moeten napraten, de kritiek moeten opslokken, de wedstrijd mentaal moeten afsluiten, en drie keer keihard trainen met het oog op VUC thuis aanstaande zondag. Dan moeten we de rug rechten en de punten in huis houden.”

Gemengde gevoelens bij Stompwijk’92

Vierdeklasser Stompwijk’92 speelde zondag met 2-2 gelijk bij Altior in Ter Aar. “Er zat niet meer in”, aldus trainer Ton van der Bijl.

“Ik heb gemengde gevoelens aan deze wedstrijd overgehouden. Het is belangrijker om van naaste concurrenten punten te pakken dan van de koplopers. Een kwartier voor tijd leidden we nog. Dat hadden we niet meer mogen weggeven, vind ik. We hebben klaarblijkelijk moeite met stugge en verdedigende ploegen.”

Desondanks vond Van der Bijl dat er bij vlagen goed gevoetbald werd. “We misten Martijn Droog door een kuitbeenbreuk. Dat is een aderlating. Desondanks wisten we het spel bij tijd en wijlen te maken en speelden we fel. Daarom heb ik er gemengde gevoelens over het gelijkspel. Er zat jammer genoeg niet meer in.”

Kansen op promotie heeft Stompwijk’92 in eigen hand. “Met nog vier wedstrijden te gaan staat iedereen dichtbij elkaar. We kunnen derde, vierde of vijfde worden om voor nacompetitie in aanmerking te komen."

"Of de derde periodetitel winnen om sowieso nacompetitie te spelen. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben we zeven punten nodig om de nacompetitie te bereiken. Dat moet lukken."

Momenten fataal voor Tonegido

Hoofdklasser Tonegido verloor zondag met 4-2 (ruststand 0-0) bij koploper AFC in Amsterdam.

Namens de Voorburgers scoorden Hakan Turkoz (0-1) en de al vroeg voor de aan de enkel geblesseerd geraakte Giovialli Serbony ingevallen Mitchel Jacobs (3-2). “Dat waren ook de momenten waar we moed uit putten op een goede afloop, maar AFC scoorde bij 0-1 drie keer in acht minuten”’ aldus trainer Carlos Roeleveld.

“Bij 3-2 stuurden we de lange Ché Jenner naar het front, maar werd het prompt 4-2. Dat heeft allemaal met ervaring te maken. Die missen wij in onze jonge ploeg.” Roeleveld liet A-jeugdspeler Denzel Biekman als invaller debuteren. “Dat is een zoon van Andy Biekman. Met hem heb ik zelf vroeger nog gevoetbald.”

Zich aan de nederlaag ergeren deed Roeleveld niet. “We hebben bij momenten positief en goed voetbal laten zien. Vooraf gesteld kun je van AFC verliezen en moet Westlandia van Omniworld winnen. Westlandia verloor, dus staan we nog boven de degradatiestreep. We hebben alles in eigen hand en spelen goed. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop.”

Wilhelmus speelt quitte

Zaterdag vierdeklasser Wilhelmus won midweeks dik bij Marine (0-5; Martin Gillen, Bas van Delft en John Mills (3)) en verloor zaterdag thuis dik van Hoek van Holland (0-5).

“Perfecte balans nietwaar. Toppers zijn we”, zegt trainer Ruud van Zuijlen gekscherend, waarna hij serieus vervolgt. “De omstandigheden waren voor ons verre van ideaal. Marco Bonato zat in Dubai en kon vanwege het stopzetten van het vliegverkeer in Europa niet keepen. Ik ben twee dagen bezig geweest met zijn vervanging, want ook Paul Townsend en A-jeugdkeeper Willem Nijmeijer, die wel tegen Marine keepte, waren niet beschikbaar.”

Tijdens de wedstrijdbespreking kwam Andries Janbroers met zichzelf op de proppen. “Hij zei dat zijn vader vroeger keeper is geweest en dat hij enkele kneepjes van hem afgekeken had”, zegt Van Zuijlen. “Eigenlijk had ik Will McLoghlan op het oog, maar die kwam een kwartier later van een uitwedstrijd met het tweede elftal, dus moest ik sowieso met iemand anders beginnen. Ik heb Andries laten staan, maar hang de nederlaag natuurlijk niet aan hem op.”

Door de verdere personele problemen vierden Sander Haan en invaller Mike Troup hun rentree. “Ik miste ‘Deco’, Zarioh, Sambou en Sanderson, en daarnaast speelden Gonzalez en Sluis op halve kracht. Sander ging dit seizoen voor selectievoetbal, maar kon dat met privé, werk en studie niet combineren, waardoor hij lager ging voetballen."

"Mike was er in de voorbereiding nog bij en speelt nu in het tweede. Remco van Eldik miste een kwartier voor tijd nog een strafschop. Kortom de omstandigheden waren verre van ideaal. Zaterdag met Bonato onder de lat, nu hij weer lijkt te kunnen gaan vliegen, beter.”

Vrouwen Tonegido varen wel in Medemblik

Landelijk vrouwen eersteklasser Tonegido won zondag haar uitwedstrijd bij en in Medemblik. Het werd 1-2 door Kim Singerling (0-1; afstandschot strak in de kruising) en invaller Brigitta van Dalen (1-2). Angela Scheinsberg miste bij 0-1 een strafschop.

Basisspelers Nina Raphaëlla en Vivienne Knegtmans hadden zich ’s morgens ziek afgemeld, waardoor trainer-coach Franco Benvenuto moest puzzelen met zijn opstelling. “Ik verwachtte een zeer fysieke tegenstander, dus was het zaak er zelf scherp en vol in te duiken. Medemblik had een licht veldoverwicht. Wij wachtten ze vakkundig buiten ons doelgebied op. Heerlijk een beetje achterover leunen, de tegenstander laten komen, en in de counter toeslaan.”

De Voorburgsen verzuimden de score uit te breiden; de gastvrouwen scoorden wel. Benvenuto: “Onze organisatie viel even helemaal weg. Met een beetje kunst- en vliegwerk bleven we uiteindelijk overeind.”

Tonegido hervond zich in de slotfase en scoorde de winnende goal. “Met hard werken drie punten pakken geeft toch een beter gevoel in de bus terug naar huis, dan wanneer je door hard werken met 1-1 gelijkspeelt”, aldus Benvenuto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant