Politie week 22

Actueel 32 keer gelezen

Jongeren misdragen zich

Politieagenten zagen woensdag 26 mei om 02.00 uur dat enkele jongeren zich misdroegen op de Koningin Julianalaan. De jongeren gooiden vuilnisbakken omver, namen een reclamebord mee en urineerden in het openbaar. De politie gaf de jongeren een stevige berisping en met de nodige processen-verbaal mochten zij rustig verder.

Achtervolging afgebroken, toch boetes

Surveillerende agenten zagen zaterdag 29 mei om 20.20 een Volkswagen Golf met hoge snelheid over de A4 rijden. De agenten reden achter de auto met een snelheid van zeker 180 km/u. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar dat werd genegeerd.

In plaats daarvan gaf de automobilist gas en reed met nog hogere snelheid bij de agenten vandaan. Hierbij wisselde hij van links naar rechts en omgekeerd van rijstroken en reed uiteindelijk over de vluchtstrook weg.

De agenten braken de achtervolging af om het overige verkeer niet in gevaar te brengen. Toch zal de eigenaar van de auto drie boetes thuis kunnen verwachten.

E?n waarschuwing

Toen agenten vrijdag 28 mei om 22.40 uur voor de tweede keer naar het stationsplein moest omdat er klachten over overlast door een groep jongeren binnenkwamen, bleef het niet meer bij waarschuwen. Eerder op de avond waren de agenten ook al op dezelfde locatie geweest en hadden ze de groep jeugd daar gewaarschuwd dat als ze nog een keer terug moesten komen, ze allemaal een boete zouden krijgen.

Toen de agenten later inderdaad voor de tweede keer naar dezelfde groep gestuurd werden, hoorden ze de jongeren al van veraf schreeuwen. De helft van de groep zette het bij het zien van de agenten op een rennen, de overige zes kregen een boete mee naar huis.

Tramcontroleurs beledigd

Tramcontroleurs droegen zondag 30 mei om 20.15 uur een man en een vrouw over aan de politie. De man zat in de tram zonder geldig vervoersbewijs.

Toen de controleurs hem daarvoor een boete gaven, beledigde hij hen. Ook zijn vriendin droeg haar steentje daaraan bij. Op het politiebureau werd proces-verbaal opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant