Expositie Mandala’s en Keramiek in De Sc

Actueel 18 keer gelezen

Leidschendam- In De Schakel in Leidsenhage is de eerste expositie van 2012 van start gegaan. De expositie duurt tot en met 3 maart en bestaat uit Mandala tekeningen en Keramiek. De tekeningen zijn vervaardigd door cursisten van Marianne de Wit, die zelf ook aan de expositie meedoet. De keramische objecten zijn van Chris de Wit.

De naam mandala is afkomstig uit het Sanskriet en betekent cirkel. Van oorsprong zijn mandala’s cirkelvormig. Hoewel de mandala zijn wortels in Tibet en India heeft, is dit symbool sinds alle tijden in alle culturen te vinden. Zij worden uitgedrukt in kunst, architectuur, maar ook in alledaagse voorwerpen. Door hun symmetrie trekken zij de blik als vanzelf naar het midden.

Het ontwerpen en vervaardigen (en ook het bekijken) van mandala’s heeft een rustige uitwerking op de geest. Het is verbonden met gewijde geometrie, psychologie en genezing.

De bekende psychiater Carl Gustav Jung zag de mandala als voorstelling van het onbewuste zelf. Bij voldoende belangstelling zal er op zaterdag 18 februari van 11.00 – 13.00 en van 14.00 tot 16.00 uur een workshop mandala’s tekenen worden gehouden. U kunt zich hiervoor opgeven in De Schakel. Deelname is gratis en benodigd materiaal wordt ter beschikking gesteld.

U bent van harte welkom tijdens de openingsuren van De Schakel om de expositie te bekijken. De Schakel is geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant