INGEZONDEN: Waarom moet wijkcentrum de Schuitejager dicht?

Actueel 211 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Sinds jaar en dag is de Schuitejager het wijk- en dienstencentrum van Leidschendam. Er zijn veel activiteiten voor jong en vooral oud. Vele Leidschendammers brengen hun tijd door in het wijkcentrum met allerlei activiteiten. Nog vorig jaar kwam onze staatssecretaris, mevrouw Veldhuijzen van Zanten (VWS) op werkbezoek naar de Schuitejager en enthousiast kwam zij ook in onze tekenles kijken.

Er werd haar nog gevraagd of zij kwam kijken of het centrum dicht kon, maar daar zei ze glimlachend nee op. Buiten, langs de Leidschendamse binnenhaven, was een partytent opgezet en na afloop van het bezoek werd er druk rond gegaan met hapjes en drankjes!! Misschien een uitnodiging om meer subsidie te geven??

In de kranten verschenen intussen berichten over een grachtengordel in Leidschendam. Halve wijken ter weerszijden van de sluisjes gingen tegen de grond en er kwamen dure borden met reclame-afbeeldingen van grachtengordelhuizen alsof Leidschendam ineens een stad vol grachten zou worden….

Het sluizengebied zou ook de binnenhaven omvatten en dan is het wijkcentrum de Schuitejager een sta-in-de-weg en een perfecte grondruimte om meer te verdienen!

Moet daarom het wijkcentrum verdwijnen? En waarom krijgen begeleidsters van de activiteiten dat in de vakantie te horen met een kort briefje en als voldongen feit? Belletjes naar de gemeente halen niets uit. Daar wordt gezegd dat zij niets weten en niets kunnen doen. Er moet bezuinigd worden en WOEJ vult zelf in hoe….twee Voorburgse wijkcentra blijven bestaan en het wijkcentrum van Leidschendam verdwijnt.

Er komt een zaaltje onder de Plint voor in de plaats… Hoe de ouderen er moeten komen? En dat het vlakbij wijk- en dienstencentrum Noord ligt? Ach, besluit is besluit en democratisch? Hoe de bezoekers van het wijkcentrum en de cursussen en lessen het te horen krijgen? Het heeft toch in het Krantje gestaan? De vakantie loopt ten einde, maar deze verontruste bezoeker van de Schuitejager heeft officieel nog niets vernomen! Het voortbestaan van de Schuitejager lijkt te eindigen zoals het ook eindigt met ons theater: De Tobbe blijft en Camuz kan wel verdwijnen of halen acties toch iets uit? Teken protest aan tegen de sluiting van Uw wijkcentrum!

Wat was het goed toeven in de Schuitejager in de goede, oude SWOL-tijd met Lineke! Nog maar zes jaar geleden…

Een verontruste wijkcentrum bezoeker

P. Rutgrink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant